Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)

Ministar uprave Lovro Kuščević kazao je u četvrtak da u objavljenim mailovima tzv. skupine Borg koja je radila na lex Agrokoru i na restrukturiranju te kompanije nema sukoba interesa s predsjednikom Vlade te da savjetnike u restrukturiranju Agrokora plaćaju vjerovnici.


Za objavu novih mailova tzv. skupine Borg u kojima stoji da se predsjednik Vlade Andrej Plenković sastajao s tom grupom Kuščević je rekao kako je najvažniji cilj da se restrukturiranje Agrokora dovrši i zadrže radna mjesta i proizvođači.

Vezani članci Emil Tedeschi (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Tedeschi održao žestoki govor: "Kad vidimo crnca želimo ga linčovati, kad čujemo da netko govori srpski bacimo ga u more" Fabris Peruško (Foto: Dnenvik.hr) Lavina problema iz Agrokora još nije zaustavljena: Plan izvanrednoj upravi remete dobavljači

"Koliko mi je poznato, sve savjetnike plaćaju privatnici, dakle vjerovnici Agrokora" rekao je i dodao da državu to nije koštalo ni jedne lipe. Prema tome, sukoba interesa ja tu doista ne vidim, zaključio je.

Upitan je li to moralno ako je država birala savjetnike, odgovorio je da je to učinilo vjerovničko vijeće, a to su suvlasnici Agrokora i to je privatni novac i kapital.

"Oni su sami po svom nahođenju izabrali savjetnike koje su platili svojim novcem", rekao je.

Kuščević je kazao kako izvanrednog povjerenika nije izabrala Vlada, već Trgovački sud koji je neovisno tijelo, a on je odabrao savjetnike koji su plaćeni privatnim novcem, od tvrtke, od vjerovnika. (Hina)