Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osnovna i srednja škola

Ministra Divjak potvrdila: Kurikularna reforma počinje iduće školske godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kurikuralna reforma počinje iduće školske godine. Kandidati za ekspertnu radnu skupinu uskoro će biti poznati.

Kurikularna reforma uvodi se iduće školske godine u eksperimentalnom programu u osnovne i srednje škole, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak prilikom radnog posjeta riječkom sveučilištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi udžbenici, tableti... Ministrica Divjak otkrila u koje će se razrede uvoditi novi kurikuli, odabrano 580 novih udžbenika za osnovne i srednje škole Slika nije dostupna Nova odluka Vlade Učenici nižih razreda ne mogu pasti. Viši razredi i srednjoškolci mogu na popravni i s četiri jedinice

Prve je godine namijenjena učenicima prvih, petih i sedmih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole. Za taj je program osigurano dvjesto milijuna kuna za provedbu, ali i edukaciju nastavnika i profesora.

Bliži se i rok za podnošenje online prijava za voditelje i članove ekspertne radne skupine za provođenje cjelovite kurikularne reforme.

"Još sutra do ponoći se mogu svi prijaviti a nakon toga ćemo napraviti uvid u bazu, čišćenje rezultata i sljedeći tjedan, krajem tjedna će biti dostupni ne samo imena nego svi podaci o svima koji su se prijavili, pa ćete onda moći suditi i o interesu", rekla je ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene