Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ispita

Kupio vozačku za 1200 eura pa se čudio: "Nisam znao da je krivotvorena"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Cropix
Muškarac u Karlovcu uhvaćen je s krivotvorenom vozačkom dozvolom u čak tri kategorije.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 30-godišnjaka iz Siska nakon što ga je policija uhvatila s krivotvorenom vozačkom dozvolom iz BiH za čak tri kategorije.

Muškarac se dokumentom služio punih šest mjeseci prije nego što je otkriven, a branio se da nije znao da je dozvola krivotvorena.

Policija je muškarca zaustavila 18. studenog prošle godine u mjestu Grabovac Vojnićki i zamolila da ima daju vozačku na uvid. Odmah su shvatili da je riječ o krivotvorini pa su muškarca prijavili tužiteljstvu, piše KA portal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VAŽNA OBAVIJEST Policija upozorila građane: 1. siječnja neće biti moguće izdavanje dva dokumenta

Na suđenju je optuženi ispričao da je u Osijeku sreo prijatelja kojemu je rekao da bi htio dozvolu za upravljanje vozilima A, B i C kategorije. Nikada nije polagao niti jedan vozački ispit, a nije ni namjeravao. Ipak, htio je vozačku dozvolu.

Prijatelj iz Osijeka spojio ga je s čovjekom iz BiH s kojim se našao u blizini granice. Obavili su fotografiranje, potpisali dokumente, a ispostavilo se da će sve proći još jednostavnije nego što je zamišljao - nije trebao niti prijaviti boravište u BiH. Sve to koštalo ga je 1200 eura i za 25 dana dobio je dokument.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prisjeo mu doček Što je potrebno učiniti da vas prometna policija kazni s 20.000 kuna? Odgovor je u nedjelju doznao muškarac iz Karlovca

Naravno, nakon što ga je policija zaustavila, trajno su mu uzeli lažnu ispravu.

"Uzimajući u obzir sve navedeno, smatram potvrđenom osnovanu sumnju da je okrivljeni svojim ponašanjem ostvario bitna subjektivna i objektivna obilježja kaznenog djela, i to na način da je lažnu ispravu nabavio radi uporabe, a zatim je uporabio kao pravu, a djelo je počinjeno glede javne isprave", zaključili su u tužiteljstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene