Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskaz žrtve

Žrtva kume ministrice Žalac pred sudom daje iskaz: "Ispričala se za nemili događaj SMS-om, nisam joj odgovorila"

Vanja Margetić intervjuira žrtvu pijane kume ministirice Žalac (Foto: Dnevnik.hr)
Vanja Margetić intervjuira žrtvu pijane kume ministirice Žalac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Na sudu u Požegi danas daje iskaz žrtva prometne nesreće u kojoj je sudjelovala kuma ministrice Žalac, koja je pobjegla s mjesta nesreće bez pružanja pomoći unesrećenoj. Da joj s automobila nije otpala registarska tablica pomoću koje ju je policija locirala, pitanje je bi li ikada odgovarala za nesreću koju je prouzročila. Nakon svega, kuma poručuje da moli za oprost.

Natalija Baričević došla je u srijedu dati svoj iskaz te kompletnu medicinsku dokumentaciju, a pri tome je rekla da je kuma Gabrijele Žalac, Marijana Obradović, kontaktirala s njom nakon nesreće. 

Pročitajte i ovo Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa" Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

"Nažalost, samo gospođa Obradović, nitko od policije. Ispričala se za nemili događaj i tražila oprost. To je bila poruka, a ja na nju nisam odgovorila", rekla je Baričević kako piše N1. 

"Ne mogu dopustiti da se dogodi da ne pomogne netko na mjestu nesreće, to je nešto preko čega ja ne mogu. Teško mi je kao čovjeku prijeći preko toga da ne pomognete unesrećenom, to je ono što ja nisam imala, to je pravo koje je meni oduzeto", rekla je Natalija 22. ožujka za Dnevnik Nove TV o tome kako se osjećala kada ju je Obradović ostavila unesrećenu na cesti. 

Podsjetimo, kuma ministrice Žalac 30. prosinca 2018. u mjestu Jakšić upravljala je automobilom pod utjecajem alkohola te sletjela s kolnika, na nogostupu naletjela na pješakinju i potom se udaljila s mjesta nesreće.

Oćinsko državno odvjetništvo u Požegi u petak je zatražilo od PU požeško-slavonske zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka protiv 40-godišnje hrvatske državljanke jer je, kako se ističe u priopćenju, ovo državno odvjetništvo poduzelo radnje radi utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela.

Kuma ministrice Gabrijele Žalac od petka više nije članica Hrvatske demokratske zajednice.

“Zbog nanošenja štete ugledu stranke, zbog vožnje u pijanom stanju i krajnje neciviliziranog postupka bježanja s mjesta nesreće koju je prouzročila i u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, zatraženo je da napusti stanku, što je ona i učinila u petak”, kazali su iz stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene