Milan Kujundžić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Milan Kujundžić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je da će se u četvrtak sastati s predstavnicima veledrogerija kako bi razmotrili problem dugova bolnica za isporučene lijekove i medicinski materijal, a posebice kako riješiti dugove nekoliko bolnica kojima prijeti ovrha.


Prema podacima veledrogerija, ukupni dospjeli dug bolnica prema njima dosegnuo je 2,6 milijardi kuna.

Vezani članci Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Vlada zaposlenima u zdravstvu duguje 1,5 milijardi kuna, Marić: "U proračunu nema skrivenog novca za zdravstvene djelatnike" Dopredsjednica liječničke komore Ivana Šmit (Foto: Dnevnik.hr) Hoće li doći do nestašice lijekova? Zadužene bolnice umiruju pacijente: ''Ne vjerujem da će doći do toga''

"Postoji nekoliko bolnica s prijetnjom ovrhe i treba žurno iznaći tih 100-tinjak milijuna kuna da se to otkloni, a sve drugo treba se rješavati dugoročno. To su bolnice u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima, Virovitici. One su akutni problem, ali sastajemo se i zbog dugoročnog rješenja problema s dugovima", izjavio je Kujundžić na skupu u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar".

Istaknuo je kako ukupni dug u zdravstvu iznosi 8 milijardi kuna, koji je ova Vlada naslijedila i pokušava ga riješiti.

Dugovi su problem koji traje sva ova desetljeća, oni su problem ove administracije i svih budućih, kazao je Kujundžić.

Dodao je kako za vrijeme ove Vlade dug nije rastao, kao ni javni dug države zbog tih dugova, no sustav se mora temeljiti na održivosti, a to znači da treba osigurati sredstva za ono što se troši i razinu zaštite koju želimo osigurati. (Hina)

Još nije gotovo: Obilna kiša te olujni i orkanski udari vjetra mogli bi stvoriti još veće probleme