Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krstičević:

''Pripadnici Oružanih snaga trebaju čuvati uspomenu na Domovinski rat''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u petak vojarne u Benkovcu i Kninu, gdje je istaknuo kako je u žarištu Ministarstva čovjek, dodavši da pripadnici Oružanih snaga RH trebaju čuvati i uspomenu na Domovinski rat i biti okrenuti budućnosti, priopćeno je iz MORH-a.

U obraćanju pripadnicima Gardijske motorizirane brigade u Kninu ministar Krstičević je još jednom istaknuo kako je u žarištu Ministarstva čovjek, vojnik.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 55 5000 posjetitelja VELIKA FOTOGALERIJA Benkovački sajam je hit! "To je nezamislivo bez prasetine" Roko Vranić SJEĆANJE NA OLUJU Josip je poginuo kao student, njegov otac danas je bio u Kninu: "Evo ja umjesto njega to proživljavam. Ako mi koja suza kane nemojte zamjeriti..."

"Naši pripadnici trebaju čuvati uspomenu na Domovinski rat, ali trebaju biti okrenuti budućnosti jer svaki novi dan nosi priliku za postizanje novih sposobnosti", poručio je Krstičević.

Prilikom posjeta Gardijskoj mehaniziranoj brigadi (GMBR) ministar je u pratnji načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga RH (GS OSRH) general zbora Mirka Šundova, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general pukovnika Mate Ostovića te zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade, brigadira Tihomira Kundida obišao vojarnu u Benkovcu te vojarne "General-bojnik Andrija Matijaš-Pauk" i "Kralj Zvonimir", obje smještene u Kninu.

Nakon toga je obišao vježbalište "Bralovac" u sklopu poligona "Crvena zemlja".
U vojarni "Benkovac" sjedištu protuzračne obrane Gardijske mehanizirane brigade ministru je prijavak predao pukovnik Vinko Rogić, zapovjednik Bojne PZO, a zatim su zajedno obišli kapacitete vojarne.

U vojarni "General-bojnik Andrija Matijaš-Pauk" u Kninu izaslanstvo su dočekali zapovjednici postrojbi GMBR-a smještenih u vojarni, a prijavak je predao pukovnik Alen Ković, zapovjednik Inženjerijske bojne.

Ova je vojarna sjedište Zapovjedništva Gardijske mehanizirane brigade te Inženjerijske bojne i Vojno obavještajne satnije.

Ministar Krstičević je položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomenika poginulim pripadnicima Oklopne bojne 4. gardijske brigade "Pauci", a zatim se uputio u obilazak smještajnih i logističkih kapaciteta i restorana.

U vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu ministru Krstičeviću prijavak je predao bojnik Samir Mršić, zapovjednik bojne "Pauci" koja ima sjedište u ovoj vojarni, a nakon toga su zajednički obišli smještajne kapacitete i restoran.

Svoj cjelodnevni posjet GMBR-u ministar Krstičević završio je na vježbalištu „Bralovac“ u sklopu poligona "Crvena zemlja". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene