Na biračkom mjestu Đevrske, u naselju u sastavu Općine Kistanje, u Šibensko-kninskoj županiji uočena je zastava nalik zastavi Republike Srbije.

Galerija


Na biračkom mjestu u Domu zdravlja Knin uočena je zastava nalik zastavi Republike Srbije. Na biračkom mjestu ne smije biti istaknuta zastava druge države, stoga je Državno izborno povjerenstvo naložilo Županijskom izbornom Povjerenstvu Šibensko-kninske županije da reagira.

"Molimo, osigurajte da je biračko mjesto uređeno u skladu s obvezatnom uputom Državnog izbornog povjerenstva. Na biračkom mjestu ne smije biti istaknuta zastava druge države", navodi Državno izborno povjerenstvo u reakciji.

Davor Bernardić (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Plenković, Bernardić i Bandić dali svoj glas: ''Iznimno je važno izaći na izbore''

Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović u pratnji supruga Jakova glasala na EU izborima (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Predsjednica u pratnji supruga Jakova glasala: "To su izbori za vas, izađite, dajte svoj glas"

Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš javlja kako je DIP primio dojave i o drugim nepravilnostima. Primjerice, jedan saborski zastupnik aktivan je na društvenim mrežama, čak je objavio i svoj glasački listić, a DIP je dobio dojave i o SMS-ovima propagandnoga sadržaja, kao i pozive s glasovnih automata. Sve su prijavili HAKOM-u.

Gong: Na biračkim mjestima mirno, stranke zovu građane i šalju SMS-ove

Nedjeljno jutro na izborima za zastupnike u Europski parlament prošlo je mirno, s manjim brojem dojava o nepravilnostima, izvijestila je udruga Gong, prema neanonimnim dojavama građanki i građana.

Gong pritom upozorava da na izborima za EP nacionalna pripadnost biračica i birača ne igra nikakvu ulogu jer ne postoji manjinsko zastupništvo. (M.T./Hina)
 

Predsjednica u pratnji supruga Jakova glasala: "To su izbori za vas, izađite, dajte svoj glas"