Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pripremi 5 godina

Kršenje etike u medijima pod povećalom Hrvatskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kršenje etičkih i profesionalnih načela u medijima uskoro će biti pod povećalom Hrvatskog vijeće za medije.

I Nova TV jedan je od potpisnika za njegovo osnivanje, ali i budućih članova. Vijeće je u pripremi od 2006., godine,a novo tijelo svoju bi zadaću trebalo početi kroz nekoliko mjeseci. Ipak, kazne za medije grešnike neće biti financijske prirode.'Kad se dobije pritužba građana, javnosti, Vijeće odlučuje o svakoj toj pritužbi. Medij o kojem se radi, ako se utvrdi da krši etička načela, mora objaviti odluku Vijeća u svome mediju', otkrio je predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Vjerojatno je realno' Po slobodi medija Hrvatska na 58. mjestu Slika nije dostupna Ozbiljne optužbe 'U ime obitelji': Ministarstvo kulture prikriveno financira podupiratelje SDP-a i HNS-a

'U Hrvatskoj ima jako puno zakona i propisa i agencija koji reguliraju rad televizija, elektroničkih medija, novinarstva. Ipak, kada je novinarska etika u pitanju, mi smo za to i podržavamo svaku inicijativu koja propituje novinarsku etiku', kazala je direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene