Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građevinski apsurd

KRŠ I LOM U ovome bi trebala boraviti djeca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinski apsurd u Zadru. Zbog spora Ministarstva i izvođača radova, Zgrada Centra za djecu i osobe s posebnim potrebama - iako većim dijelom završena, propada i služi kao meta lopovima već 5 godina. Na objektu vrijednom 45 milijuna kuna bilježi se šteta od - milijun kuna.

Razbijeni prozori. Provaljena vrata, krađa i nered u hodnicima. Ukradeni šahtovi. A Centar nije ni otvoren. Zgrada je ovo u koju su već godinama trebali biti smješteni korisnici dječjeg vrtića, osnovne škole i stacionara za osobe s posebnim potrebama. Među njima i maleni polaznici Latice - vrtića koji radi u neprikladnim uvjetima.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Obnova Dječjeg vrtića Lipa u Čačincima Nakon osam mjeseci Djeca su ostala bez utočišta za igru i smijeh, sada je napokon počela obnova: "Jedva čekamo da se vratimo"

'Kako bi mogli realizirati veći broj, produžiti vrijeme boravka djece ovdje, pa i obuhvatiti veći broj djece, svakako nam treba veći prostor. Puno veći prostor', kaže Vesna Penjalov, ravnateljica DV Latica.

Taj prostor je spreman, ali posljednji radovi na uređenju stali su 2010. Izvođač radova završio je pred stečajem, sporazumni raskid ugovora nije postignut, a u Ministarstvu tvrde da su nemoćni.

JOŠ JEDAN HRVATSKI APSURD Školarci tjelesni pohađaju u - hodniku

'U Ministarstvu je ocijenjeno da, jednostavno, sa postojećim izvođačem radova ne možemo tu kuću ni pod kakvim uvjetima završiti. Izvođač radova odbija predati gradilišnu dokumentaciju. Mi smo blokirani', kaže Petar Šokić iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Privremena stečajna upraviteljica tvrtke izvođača radova tvrdi da nije ovlaštena ulaziti u problematiku. A dok se slučajem bavi Županijsko državno odvjetništvo, lopovi i delikventi - ne posustaju. Unatoč straži, lancima i lokotima.

Dok se čeka korak naprijed, oštećenja na zgradi popela su se na milijun kuna.

Tko je za ovaj propust odgovoran, odlučit će pravosuđe. A korisnici s posebnim potrebama već su na gubitku. Umjesto obećane ružičaste budućnosti (kadar: zgrada ružičaste boje), dobili su - onu najružniju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene