Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svaki stoti stanovnik ove zemlje ima nekih oblik epilepsije. Padanje, gubitak svijesti, grčevi, mnogima od njih su svakodnevnica. Stanko Brodnjak jedan je od njih. Barem je bio do 25. rujna.


Toga je dana naime, u KB 'Sestre milosrdnice' izvedena operacija na mozgu kojom se kirurškim putem uklonio uzrok epileptičkih napada. Prvi pacijent bio je upravo on. Tim stručnjaka predvođen prof. Schrammom I našim neurokirurgom dr. Sajkom, koji je na specijalizaciji u Bonnu, uspješno su izveli operaciju.

Vezani članci Sudar brodica u tjesnacu Splitska vrata - 4 Pomorska nesreća u tjesnacu Splitska vrata: Izvučena brodica, teško stradala osoba stabilno i na respiratoru Papa Franjo Papa Franjo dobro se oporavlja nakon trosatne operacije: ''Doručkovao je i pročitao nekoliko novina''

Stanka smo upoznali četiri mjeseca prije operacije, pratili ga pri njegovu dolasku, zatim cijelu operaciju, a posjetili smo ga i nekoliko dana kasnije. Dobro se oporavlja i krajem tjedna bi već mogao biti pušten na kućno liječenje.

 

Cijelu priču pogledajte u magazinu Provjereno u četvrtak22.00 na Novoj TV.