Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svaki stoti stanovnik ove zemlje ima nekih oblik epilepsije. Padanje, gubitak svijesti, grčevi, mnogima od njih su svakodnevnica. Stanko Brodnjak jedan je od njih. Barem je bio do 25. rujna.


Toga je dana naime, u KB 'Sestre milosrdnice' izvedena operacija na mozgu kojom se kirurškim putem uklonio uzrok epileptičkih napada. Prvi pacijent bio je upravo on. Tim stručnjaka predvođen prof. Schrammom I našim neurokirurgom dr. Sajkom, koji je na specijalizaciji u Bonnu, uspješno su izveli operaciju.

Vezani članci Provjereno: Život afganistanaca u Zagrebu - 6 On je svoj dom i mir pronašao u Hrvatskoj, ali strepnja za obitelj nikad ne prestaje: ''Teško mi je jer ih ne uspijevam dobiti. Ne mogu ih pitati kako su, kakva je situacija'' Umjesto estetskih zahvata, teške nuspojave i vidljivi ožiljci – pacijenti prozivaju poznatog zagrebačkog kirurga za nesavjestan rad - 6 Ispovijest pacijenata koje je unakazio - estetski kirurg: "Morala sam otići i kod psihijatra jer s tim ožiljcima moram živjeti. Užasavam se vjetra jer se bojim da mi ne otkrije ožiljke"

Stanka smo upoznali četiri mjeseca prije operacije, pratili ga pri njegovu dolasku, zatim cijelu operaciju, a posjetili smo ga i nekoliko dana kasnije. Dobro se oporavlja i krajem tjedna bi već mogao biti pušten na kućno liječenje.

 

Cijelu priču pogledajte u magazinu Provjereno u četvrtak22.00 na Novoj TV.