Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboren rekord

Kroz splitsku Zračnu luku prošla tromilijunta putnica: "Ovo je zaista jedna divna priča koja me ugodno iznenadila. Tu sam prvi put"

Caroline Undseth (Foto: Dnevnik.hr)
Caroline Undseth (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sretni putnici (Foto: Dnevnik.hr) Sretni putnici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Caroline Undseth (Foto: Dnevnik.hr) Caroline Undseth (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lukša Novak (Foto: Dnevnik.hr) Lukša Novak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Avion na pisti (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Osamnaestogodišnja Norvežanka Caroline Undseth tromilijuntna je putnica splitske zračne luke koja je u petak nagrađena hrvatskim proizvodima i avionskim kartama za odredište po njezinom izboru.

U zgradi zračne luke dočekao ju je direktor Lukša Novak, djevojka je bila pod pozitivnim šokom, iznenađena, ali vesela. S njom je u društvu bio i njen mladić. Novinarima je rekla da je prvi put stigla u Hrvatsku i da je ugodno iznenađena time što je računalo izabralo baš nju kao tromilijuntnu putnicu.

"Ovo je zaista jedna divna priča koja me ugodno iznenadila. Tu sam prvi put. Sa svojim dečkom ću sedam dana biti na Hvaru, a potom tri dana u Splitu. O Splitu i Dalmaciji sam čula puno toga lijepoga. Znam da imate predivno more, izvrsnu hranu, ali i interesantna mala mjesta u zaleđu", rekla je Undseth.

U Split su stigli zrakoplovom iz Frankfurta. Nagrađena djevojka inače stanuje dva sata vožnje od Osla. Na novinarsko pitanje zna li za koje će odredište upotrijebiti darovanu kartu, Caroline je odgovorila da će se možda ponovno vratiti u Hrvatsku.

Direktor Zračne luke Lukša Novak je rekao da je ovogodišnji promet jako dobar, da raste šest posto i da do kraja godine očekuju više od 3,3 milijuna putnika.

Istaknuo je kako je tromilijuntni putnik dočekan tri tjedna prije nego lani, a podsjetio je da je samo u srpnju kroz tu zračnu luku prošlo više od 723 tisuće putnika. Kazao je kako je rast uglavnom iz predsezone i podsezone te da se nada da će i u listopadu biti lijepo vrijeme zahvaljujući kojem će biti još putnika.

U Zračnoj luci su, kaže, ove godine imali dva cilja: pustiti u promet novi dio terminala što su i napravili i doseći brojku od 3,3 milijuna putnika.

Carolini je dvije povratne karte na jednom od letova "Croatia Airlinesa" uručio direktor komercijalnih poslova Slaven Žabo koji je čestitao kolegama i partnerima iz Zračne luke Split na rekordnim putničkim rezultatima.

"Drago nam je što je jubilarni putnik zabilježen na našoj liniji iz Frankfurta na kojoj letimo tijelom cijele godine i putnicima omogućavamo izravnu vezu s jednim od najprometnijih europskih čvorišta.

Croatia Airlines tijekom sezone izravno povezuje Split s 13 europskih odredišta, a letove u Frankfurt, Muenchen i Rim nastavljamo i tijekom zimskog perioda, te tako snažno pridonosimo poslovanju ove zračne luke", zaključio je Žabo. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene