Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može se vratiti iz BiH

Krojf oslobođen optužbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miljenko Žaja Krojf danas je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi da je poticao na ubojstvo koje se 1990. dogodilo u Zagrebu te pomagao u likvidaciji 1997. u njemačkom gradu Hagenu.

Sudac Zdravko Majerović pojasnio je da je oslobađajuća presuda donesena zbog nedostatka dokaza.

Krojf se teretio da je prije više od 20 godina ispred jednog zagrebačkog kafića poticao svog prijatelja Zorana Petrovića da puca u Niku Mioča. Petrović je u Mioča, koji je navodno pripadao 'neprijateljskom' klanu pod vodstvom kralja poker automata Vjeke Sliška, ispalio šest hitaca, nakon čega je Mioč iskrvario i umro. Ovo ubojstvo bilo je dio odbačene optužnice protiv tzv. zagrebačke zločinačke organizacije, odnosno osoba koje se teretilo da su pripadali navodnom kriminalnom klanu koji je okupio pokojni 'kralj kocke' Zlatko Bagarić. Presude su u međuvremenu nekoliko puta ukidane i vraćane na ponovno suđenje.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Premijer Andrej Plenković "Uspjeli smo!" Plenković o otvaranju pristupnih pregovora BiH s EU: "Ovo je velika geopolitička strateška poruka"

>> EKSKLUZIVNO Krojf: Izblamiran sam maksimalno, s prodajom droge nemam veze

Drugi slučaj, za koji je Krojf također oslobođen, odnosi se na likvidaciju Petra Brajkovića u njemačkom gradu Hagenu 1997. Brajković je tada na ulici ubijen s tri metka u glavu, a Krojf se teretio za pomaganje u zločinu.

Kako je Krojf suđen u odsutnosti protiv njega je još početkom prošle godine raspisana i tjeralica.

Njegova obrana, međutim, tvrdi da se on nakon današnje presude može slobodno vratiti u Hrvatsku. Iako je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog iznude vrati li se u Hrvatsku može tražiti obnovu tog postupka tijekom kojega bi se, po tvrdnjama obrane, morao braniti sa slobode.

Krojf je prije nekoliko dana uhićen, ali ubrzo i pušten u Bosni i Hercegovini čiji je državljanin. Pušten je nakon što ga je državni odvjetnik ispitao zbog sumnji da je bio povezan s međunarodnim krijumčarskim lancem kokaina koji je otkriven u nedavno dovršenoj međunarodnoj akciji Dogma. U toj je akciji prekinut međunarodni krijumčarski lanac za koji se sumnja da je u Europu uveo kokain vrijedan više od 23 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene