Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krčki sajam Lovrečeva

Srednjovjekovni sajam privukao brojne turiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Kvarneru je čak 10 posto više turista nego lani. No, sve su zahtjevniji i nije im važno samo lijepo vrijeme, more i sunce. Traže sve više sadržaja poput sportova, zabave, kulture. To su među prvima prepoznali stanovnici Krka koji sezonu pokušavaju produžiti od Uskrsa do kraja rujna.

  Krčki recept i nije previše kompliciran. Dobar glas se nadaleko čuje pa broj turista na Krku iz godine u godinu raste, a u ponudi je za svakoga ponešto, od ludih noćnih provoda za mlade do koncerata ozbiljne glazbe, sportskih i zabavnih sadržaja te raznih ljetnih sajmova poput Lovrečeve koji je počeo danas i traje do utorka, kada završava spektakularnom pomorskom bitkom u ponoć.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako

Srednjovjekovni sajam iz doba Frankopana u Krk je privukao velik broj turista. Strani gosti samo su zadivljeno gledali. 'Lijepo je upoznati vašu tradiciju i kulturu, vrlo je zanimljivo', rekla je turistkinja iz Italije.  Sajam je samo jedna u nizu manifestacija koje se tijekom sezone održavaju na Krku. 'Čini mi se da su gosti već prepoznali da je ovo destinacija u kojoj, bez obzira na krizu i na nekakav program štednje, će se uvijek naći bogatog programa i da će njihovo vrijeme uvijek biti ispunjeno maksimalno', rekla je Nataša Jurina, direktorica TZG Krk.

Pa se zato gosti vraćaju, a kampovi diljem Jadrana ove godine bilježe odlične rezultate.  'Prošla je godina bila posebna i mi smo se plašili upravo toga, da ova godina bude malo manja od prošle godine, ali sretni smo da smo ostvarili rezultate koji su bolji od prošle godine', rekao je Josip Jozić, direktor kampa.

I dok jedni guštaju u pripremanju morskih delicija, drugi uživaju u autohtonim hrvatskim proizvodima. 'Svi su domaći proizvodi ukusni, sirevi, salame, ne znam što bih mogla izdvojiti, sve mi je odlično', rekla je turistkinja iz Austrije.
 

>> Bajs: Najbolji srpanj u povijesti pokrio minuse


Sve se više cijeni domaća, prirodna hranu. Tako su kulen i kulenova seka našli put do turista. S kulenom ili srdelom lakše je krenuti u šetnju Krkom. Recept za uspjeh vrlo je jednostavan, što bogatija i raznovrsnija ponuda za turiste i zarada je zajamčena. A zarada na Krku ove godine ne bi smjela biti loša, jer u ovih prvih sedam mjeseci taj kvarnerski otok bilježi više od milijun i sedamsto tisuća noćenja. Ti turisti imaju gdje i zašto potrošiti pa je za nadati se da će i većina turističkih djelatnika ovu sezonu završiti s kojom ušteđenom kunom u džepu, za duge zimske dane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene