Osim što je krivotvorena, mnoga lažna roba može biti i opasna za zdravlje.


Znate li koliko se zbog krivotvorina izgubi radnih mjesta? Primjerice, zbog kupljenih lažnih cipela jedan radnik u Hrvatskoj može ostati bez svojeg posla. Teško je i prepoznati što je original, a što kopija. A kupite li lažnu ekskluzivnu robu, možete zaraditi i kaznenu prijavu.

Vezani članci Slika nije dostupna Tražen od 2012.: Uhićen jedan od osnivača Pirate Baya Slika nije dostupna Doznajte kome je SVATKO od nas dužan 48 milijuna eura!

Krivotvoritelji se služe svime kako bi prevarili carinike pa robu stavljaju u kutije koje nemaju nikakvog znaka, baš kao i tenisice. U brzini izrada kopija često se dogodi i greška.

Osim što je krivotvorena, mnoga lažna roba može biti i opasna za zdravlje. Upravo zato treba paziti gdje se što kupuje, jer svaki žig je zaštićen.

Uhićeni su jer su prodavali lažne Ray Ban naočale opasne po zdravlje

Na Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo pitali smo kako izgleda proces u kojem štitimo neki svoj proizvod ili ideju.

'Morate popuniti propisane obrasce, možete ih naći na web stranici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i platiti propisanu upravnu pristojbu i naknadu troškova', objasnila nam je Marija Petrović iz Zavoda.

U posljednjih deset godina u Hrvatskoj je bilo više od 6 tisuća slučajeva u kojima je otkrivena krivotvorina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook