Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Čuvajte se prevaranata

Prodavali krivotvorene naočale opasne po zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naočale su prodavane po 70 posto nižim cijenama od originalnih, ali je utvrđeno da propuštaju dvije trećine ultraljubičastih zraka pa se kupci javno upozoravaju da ih ne koriste.

Slovenska policija prijavila je dvije osobe s područja Maribora za prijevaru skoro 1.800 kupaca koji su od njihove tvrtke kupili naočale za zaštitu od sunca poznate marke Ray Ban, za koje je utvrđeno da su krivotvorene.

Pročitajte i ovo Vrijeme u Hrvatskoj; ilustracija - 3 Udar ledene fronte VIDEO Temperaturni šok i snježne pahulje zatekle Hrvatsku: Vatrogasci imali pune ruke posla Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Naočale su prodavane po 70 posto nižim cijenama od originalnih, ali je utvrđeno da propuštaju dvije trećine ultraljubičastih zraka i da su opasne, pa se kupci javno upozoravaju da ih ne koriste, kazao je glasnogovornik mariborske policije Miran Šadl.

Procjenjuje se da su prijavljeni u nekoliko mjeseci zaradili 78.000 eura protupravne dobiti.

Kao dokazni materijal policija je zaplijenila poštanske doznake kupaca kojima su plaćali naručenu robu, a web stranica internetne tvrtke www.rayban-outlet.com u međuvremenu je zatvorena.

Prevarantica na šibenskom području - izvlači novac pričama o rođacima u problemima

Policija zbog sve većeg broja prijevara kupaca prilikom naručivanja proizvoda preko interneta upozorava da prvi znak da se možda radi o prijevari i nuđenju krivotvorenog proizvoda sugerira niska cijena, te da se može dogoditi da kupac robu neće niti dobiti nego je cilj zloporaba podataka s njegove kreditne kartice.

Crveno svjetlo da se radi o prijevari može biti i to ako internetni trgovac zahtijeva uplatu preko sistema Western Union ili MOneyGram jer su ti platni mehanizmi namijenjeni brzom prijenosu novca fizičkim osobama, pri čemu praćenje transakcije nije moguće, što odgovara internet prevarantima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene