Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće da je narkomanska

Curavić se nabio na iglu: 'Nije mi svejedno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristijan Curavić, čisteći smeće koje je zagadilo pelješki akvatorij, nabio se na krvavu iglu.

Curavić je stigao u bolnicu na pregled i sa sobom donio iglu i špricu te ih predao na analizu. 'Na dnu injekcije se nalazilo i nešto krvi tako da nije mi bilo svejedno. Došao sam u bolnicu da ustanovimo je li injekcija zaražena ili ne', rekao je Curavić.

Nastavljeno čišćenje pelješkog područja

U akciju čišćenja sutra se ukljućuju dodatne snage. Koliko će potrajati cijela akcija najviše ovisi o vremenskim prilikama. Inače, more i priobalje na području Pelješca i dalje se čisti od velikih količina organskog i anorganskog otpada, a do danas je očišćeno područje Žuljane i završava se područje Trstenika, a treba još očistiti najonečišćenije uvale - Zaglavak, Dingački škoj i Prapratno.

Problem se ponavlja iz godine u godinu, osobito tijekom jeseni zbog jaka juga koje donosi smeće iz južnih krajeva, a ove godine igrom slučaja smeće je završilo na pelješkoj strani Osvin Pečar Osim djelatnika Javnoga komunalnog poduzeća Bilan iz Orebića i članova Udruge Bofor iz Vignja u čišćenju, koje je počelo jučer, sudjeluju komunalne tvrtke s orebićkog područja, ronioci iz Trstenika i Šibenika predvođeni Kristijanom Curavićem, članovi Ronilačkog kluba Dubrovnik i Mljet te ekološki brodovi.

>> 'Uvala na Pelješcu se izgledom vraća u normalu'

Načelnik orebićke općine Tomislav Jurjević procjenjuje da će čišćenje potrajati tjedan dana, a Kristijan Curavić da bi za čišćenje podmorja trebalo desetak dana i u njemu bi trebalo sudjelovati 50-ak ljudi koji najprije moraju utvrditi količinu otpada pod morem.

'Isti problem iz godine u godinu'

Kad je riječ o onečišćenje mljetskog područja, odnosno nacionalnog parka, ravnatelj Osvin Pečar kaže kako se isti problem ponavlja iz godine u godinu, osobito tijekom jeseni zbog jaka juga koje donosi smeće iz južnih krajeva mahom iz Albanije, odnosno Italije i Grčke.

Ove godine 'igrom slučaja smeće je završilo na pelješkoj strani', kaže Pečar te dodaje kako smeća ima i na Mljetu, ali ne više nego proteklih godina. Brane su postavljene na mljetska jezera i obično zaustave veće količine smeća, istaknuo je. U NP-u, dodao je, nema više smeća nego prijašnjih godina, a uklanja se cijele godine. Onečišćenje mora i priobalja na tom je području primijećeno prije četiri dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene