Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Kritika Glasa Koncila političarima

Krik branitelja koji si je zbog Gredelja oduzeo život ne smije biti prešućen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolički tjednik Glas Koncila piše da u okolnostima u kojima je politika očito nesposobna za ikakav pozitivan stvarni iskorak u gospodarstvu, krik branitelja koji si je zbog toga oduzeo život ne smije biti prešućen, ne smije biti tek kratkotrajni bljesak, već mora biti poticaj za stvarno otrežnjenje i ulazak u borbu za boljitak svim legalnim i legitimnim sredstvima.

Podsjećajući da je riječ o Zagrepčaninu M. M. koji je pune četiri godine bio na braniku domovine i 30 godina života ostavio u Tvornici željezničkih vozila Gredelj, u uredničkom komentaru Krik hrvatskoga branitelja Ivan Miklenić napominje da je tim činom ispustio krik do neba koji nikoga imalo etičnog ne bi smio ostaviti ravnodušnim.

"Preživio je agresiju i rat, ali ne i bešćutnost vlasti prema tvornici koja je proizvela vlakove koji se sada kreću željezničkim prugama Sjedinjenih Država, Kanade i drugih zemalja", napominje komentator i dodaje da je posegnuo za svojim životom samo dan nakon što je zajedno s kolegama radnicima na Trgu sv. Marka u Zagrebu od odgovornih čuo bahato, arogantno i bešćutno pranje ruku, odricanje od svake trunke spremnosti da se pomogne tvrtki s tradicijom od 118 godina koja zapošljava više od 1400 djelatnika.

Premda s humanog i vjerničkog gledišta nitko u Hrvatskoj ne bi smio posezati za vlastitim životom, kako navodi Miklenić, odlučio se za taj najžalosniji čin jer je smatrao da će žrtvovanjem života prosvjedovati i posvjedočiti kako ne može više živjeti u voljenoj Hrvatskoj koju se nemilosrdno razara.

Po komentatorovim riječima krik toga žrtvovanog života, koji je medijski spremno ignoriran ili marginaliziran, odjekuje međutim neizmjerno snažnije i odlučnije nego što su to mogli pomisliti odgovorni političari i njihovi medijski poltroni i, čini se, samoubojstvo još jednog branitelja neće biti tek tako gurnuto pod tepih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IVAN MIKLENIĆ Urednik Glasa Koncila protiv izbora na ljeto: Parlamentarni izbori u srpnju bijeg su od suočavanja s krizom Slika nije dostupna Dosad neviđena kritika Crkva zbog Srebrnjaka raspalila po Bandiću: "Ne može opstati država u kojoj je lažna optužba dovoljna za skidanje nečije glave"

>> 'Svi radnici će dobiti otkaz ugovora o radu. Znači svi!'

"Ako u današnjoj Hrvatskoj više nema organizirane snage koja bi se legalnim i legitimnim sredstvima suprotstavila razaranju ostataka hrvatske industrije, i to baš one koja raspolaže vrhunskom tehnologijom i proizvodima koji su traženi i konkurentni na svjetskom tržištu, onda su prisiljeni na javnu scenu stupiti hrvatski branitelji", zaključuje komentator i dodaje kako je odgovornost političara na vlasti, kako ranijih tako i sadašnjih, veća negoli su oni toga, čini se, svjesni i došao je čas da se od te odgovornosti više ne može bježati.

Miklenić zaključno navodi da je teško prihvatiti da je takvo ponašanje odgovornih političara slučajno, jer predugo traje urušavanje i uništavanje hrvatske industrije, poljoprivrede i proizvodnje općenito, predugo se namjerno stvaraju različite birokratske zapreke da bi u Hrvatskoj snažnije zaživjela i koja novija tehnologija, predugo se štite i promiču povlastice i interesi točno određenih skupina i pojedinaca. (HIna)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene