Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Angažirani i zaštitari

Krenuli zahtjevi za subvencionirane kredite, predstavnici banaka od rane zore čekali ispred APN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Agenciji za promet nekretninama krenulo je zaprimanje zahtjeva za subvencionirane stambene kredite.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak od 7:30 sati u svojim prostorijama započela je zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, koje su u ime svojih klijenata donijeli dostavljači deset banaka.

Pročitajte i ovo Kako promijeniti banku ZADUŽIVANJE I PREŽIVLJAVANJE Strah od recesije, što je to? U cijeloj Europi pali krediti, samo Hrvati stisnuli gas! Ilustracija Više rate Loše vijesti za korisnike kredita: Rastu kamate za 250.000 dužnika

Zahtjevi za kredite službeno su se počeli primati u 7:30 sati, no zainteresirani su pred zgradu APN-a stigli ranom zorom.

Ministarstvo graditeljstva zbog očekivanog velikog interesa angažiralo je i zaštitare koji se brinu o redoslijedu dolazaka te će svakog predstavnika banaka evidentirati i dodijeliti mu redni broj dolaska.

"Između ostaloga, angažirana je usluga zaštitara iz poslovnog tornja Zagrepčanka koji će se brinuti o redoslijedu dolazaka u i ispred poslovne zgrade te svaku osobu (dostavljača poslovne banke) koja pristupi u i ispred poslovnog tornja, evidentirati (sat i minuta dolaska, ime i prezime, kao i pošiljatelja - poslovnu banku čiju dostavu vrši) te dodijeliti joj redni broj dolaska sukladno kojem će biti ispraćena do prostorija APN-a kad se za to ispune uvjeti odnosno nakon što poslovni toranj otvori svoja vrata. Nadalje, početkom radnog vremena u 7:30 dostavljači po ustrojenom redoslijedu zaštitara, jedan po jedan, ulaze u službene prostorije APN-a i na recepciji im se uručuje broj po kojem se pozivaju u prostorije urudžbenog odjela i predaju zahtjeve", navodi se u objašnjenjima, uz napomenu da je APN uputio i poziv GONG-u da prati sam tijek postupka zaprimanja zahtjeva.

Za subvencionirane kredite mogu se prijaviti hrvatski državljani koji nisu stariji od 45 godina te koji, kao i njihovi izvanbračni partneri, supružnici i neformalni životni partneri, u vlasništvu nemaju nekretninu, odnosno koji u vlasništvu imaju samo jednu nekretninu, ali ju prodaju radi kupnje veće.

Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno za gradnju kuće, čija cijena s PDV-om ne prelazi 1500 eura po metru četvornom. Cijena može biti veća, ali se u tom slučaju razlika neće subvencionirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene