Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oprezno i pametno na cestu

Kreće moto sezona: Tri zlatna pravila za sve koji se voze na dva kotača

Aktualno Galerija Kreće moto sezona Kreće moto sezona Foto: DNEVNIK.hr Željko Marinović i Domagoj Mikić Željko Marinović i Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Željko Marinović, Moto gymkhana Croatia Željko Marinović, Moto gymkhana Croatia Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić, novinar Nove TV Galerija 1/4 >>
Više od tisuću motociklista stiglo je u općinu Dubrava tražiti blagoslov prije odlaska u prometne avanture. S obzirom na to da su jedna od najranjivijih skupina u prometu, iz moto udruga apeliraju da se prije odlaska na cestu, obavi provjera tehničke ispravnosti motora.

Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je razgovarao s predsjednikom Udruge Moto Gymkhana, Željkom Marinovićem.

Motociklisti svakako prvo trebaju provjeriti tehničku ispravnost svojih motocikala i mopeda, ali i obratiti dodatnu pažnju na reflekse koji su zasigurno smanjeni nakon zimske pauze, poručio je reporter Dnevnika Nove TV i gosta pitao koje su najčešće pogreške motociklista u prometu. 

"Nisu svjesni svoje brzine i da imaju malu siluetu u prometu", kazao je Marinović i objasnio zašto je dobro da nakon zimske pauze vozači mototcikala prije izlaska na cestu, odu na neko vježbalište.

Pročitajte i ovo Policija policija traži svjedoke Prometna kod Dugopolja: Motociklist sletio s ceste i poginuo

"Mi smo danas imali školu sigurne vožnje. Potrebno je da se probude refleksi, treba probuditi reflekse i biti svjestan upravljanja motociklom", poručio je.

Mikić je kazao kako rijetko može primijetiti kacigu kod vozača skutera, Marinović ističe da je kaciga zakonom propisana i da prvenstveno štiti od pada, ali i od kiše i od buba.

"Kao što imate na vjetrobranskom staklu hrpu bubucia, mi to sve imamo na viziru, da nemamo vizir, to bi završilo u očima i dišnim putevima", kazao je Marinović.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

Prije izlaska na prometnice, ističe Marinović, potrebno je provjeriti ove tri stvari:  "Tlak u gumama, kočnice i signalizacija - da sve funkcionira i da ste spremni za put".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene