Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIŠEMJESEČNA AKCIJA

Policija razbila zločinačko udruženje i zaplijenila gomilu droge, oružje i poveću količinu novca

Droga - 1
Droga - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Veću količinu različitih opijata i droga zaplijenila je policija u višemjesečnoj akciji tijekom koje je razbijeno zločinačko udruženje.

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave krapinsko-zagorske, u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su 13. srpnja 2022. višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više osoba, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja", priopćili su iz krapinske policije u četvrtak.

Tijekom kriminalističkog istraživanja na više lokacija su provedene dokazne radnje, a u pretragama na području PU krapinsko-zagorske, PU zagrebačke i PU primorsko-goranske pronađeno ukupno: 8.070,18 grama marihuane, 41.271,4 grama amfetamina (speed), 88 litara kemikalija (amfetaminskog ulja), 2.953,78 grama kokaina, 38 grama tableta MDMA, 6,5 mililitara ulja konoplje, nekoliko konzumiranih jointa, jedna lovačka malokalibarska puška, jedan pištolj, digitalne vage, drobilice, mobiteli te više od 80.000,00 kuna.

Četiri hrvatska državljana su uhićena i predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Određen istražni zatvor Nakon Ultre: Troje dilera iz Italije i Francuz uhvaćen s jointom ostaju iza rešetaka, dijelu uhićenih određene jamčevine

Pročitajte i ovo Koktel Mladi svjesni rizika Droge za silovanje kruže Hrvatskom: Stručnjak otkriva kako djeluju, a svima je zajednička jedna stvar - "Može završiti fatalno"

"Radilo se o izuzetno kompleksnom kriminalističkom istraživanju u kojem su članovi zločinačkog udruženja pokazali veliki stupanj međusobne organiziranosti kriminalnih aktivnosti", ističu u policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene