Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvu torbu izabrati?

Krajnje je vrijeme za kupovinu školske opreme!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetni praznici bliže se kraju, pa se većina školaraca već pripremila za početak nove školske godine. Veliko je uzbuđenje posebno među prvašićima i onima koji kreću u srednju školu.

Iako škola počinje za 11 dana, Meli se u potpunosti pripremila za veliki dan. 'Kupila sam na mišića Diddlea i veselim se školi!', kaže. Kad su cure u pitanju, apsolutni hit su Hello Kitty, Barbie, Winxice, a kad su dječaci u pitanju, ove su godine hit torbe s motivima nogometa', kaže Maja Profuntar, iz Profila.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Ilustracija Golemi troškovi Šok za roditelje! Pogledajte koliko vam je novca potrebno za opremu osnovca

Kada su u pitanju prvašići, roditeljima je najvažnije kupiti dobru torbu, za koju će neki izdvojiti i do 900 kuna. 'Da je ta torba kvalitetna, da traje i da je ergonomska. Leđa su pojačana, što je jako važno, za prvašiće pogotovo. One imaju kotačiće i praktički ju prvašić vozi', opisuje Sanja Aralica iz Školske knjige idealnu torbu za prvašiće.

>> Bliži se skupi početak školske godine!

Ista priča je i s bilježnicama i pernicama: samo da su na njima junaci iz animiranih filmova. Prosječna školska anatomska torba stoji 300 kuna, pernice se kreću od 60 kuna pa nadalje, a bilježnice od 3 kune.

Kod srednjoškolaca stvari su drugačije. Oni odabiru ruksake i to isključivo jednobojne. Takav je izabrala i novopečena gimnazijalka Dora. 'Imam svoj crni ruksak u koji sve stane', rekla je. Većina srednjoškolaca kod odabira opreme ima jedno pravilo, što jednostavnije, to bolje. Prosječna cijena ruksaka za srednjoškolce je 150 kuna, pernica već od 20 kuna, a bilježnica od sedam kuna. I dok Dora opušteno čeka prvi dan škole, malena Meli slobodno vrijeme krati čitanjem udžbenika i nošenjem svoje prve školske torbe.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene