Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krađe za blagdan

Zbog besramnih kradljivaca videonadzor i na groblju: "Svaku stvar ja donesem srcem, a onda samo tako netko uzme"

Aktualno Galerija Krađe na grobljima - 5 Krađe na grobljima - 5 Foto: DNEVNIK.hr Krađe na grobljima - 2 Krađe na grobljima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Krađe na grobljima - 3 Krađe na grobljima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Krađe na grobljima - 4 Krađe na grobljima - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Krađe na grobljima - 1 Galerija 1/6 >>
Sve su češće krađe na grobljima, posebno u vrijeme Svih svetih. Pojačane su kontrole, na nekim grobljima postavljene i kamere. U Međimurju su one pomogle doći do lopova koji je mjesecima "operirao".

"Nek mi sinu da mir. Ako joj je do tegli neka mi se javi, ali neka mi sina ostavi na miru", rekla je Mihaela Dragun, iz općine Domašinec prije mjesec dana za Dnevnik Nove TV.

Javila se jer su se s groba njezinog sina čak tri puta krale tegle s cvijećem. Nakon televizijskog priloga, lopov je pronađen.

"Sad zaista mogu mirno doći na sinov grob i urediti. Nije lako, pogotovo ovi dani nisu laki, ali znam ako nešto srcem donesem da se neće ponoviti. Zaista se nadam", poručila je.

Policiji su pomogle nadzorne kamere postavljene na groblju.

"Znači, Općina je postavila videonadzor na mjesnom groblju, mi smo te fotografije objavili, stavili u javnost i građani su nam tu, moram istaknuti, pomogli", tvrdi Radovan Gačal iz PU međimurske.

Pročitajte i ovo Irena Belamarić, HAK Pripreme za blagdan Svih svetih Cijene cvijeća i svijeća veće i do 30 posto! Kakva će prometna regulacija biti na snazi oko groblja i gdje se očekuje najveći promet?

Javljali su se i Mihaeli.

"Javili su mi da sumnjaju tu i tu osobu, doduše da ne mogu vidjeti u njezino dvorište, ali da ima puno tegli kod kuće i da je već prije krala. I da su po izgledu i konstituciji smatrali da je to ona", objasnila je.

Tegle su vraćene Mihaeli. A kradljivica je prijavljena za kazneno djelo krađe. Prijava je proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu. Načelnik općine je najavio postavljanje još dvije kamere na drugu stranu groblja.

"Ne možete vi vidjeti kad oni stave kapuljaču i dolje glavu i kako biste ga prepoznali", rekla je Mila i dodala da će kamere ipak malo pomoći.

Pročitajte i ovo Ilustracija neradna nedjelja Poduzetnici pozivaju gradove i općine da dozvole rad na dan Svih svetih: "Blagdan je naročito važan za cvjećarnice"

I u obližnjoj općini Podturen su se događale krađe. Postoje i snimke.

"Postoje nekakve indicije da su događaji povezani, ali evo u ovom trenutku, kriminalističko istraživanje je još u tijeku", rekao je Gačal.

Nisu to predmeti od velike novčane vrijednosti, ali naprosto nije ugodno, kaže Mihaela. "Da netko prčka po tom grobu, dolazi i uzima, baš mi je to bilo nezamislivo. I toliko mi je bilo teško svaki put. Svaku stvar ja donesem srcem, prijatelji srcem, baka i djed srcem i onda samo tako netko uzme, nije u redu."

I u Zagrebu nam se žale na krađe, posebno u ovo vrijeme.

"Jedna mi je ženska neki dan rekla da je išla prije par dana i da nije našla šta je donijela. Znači, ili netko prati ili neko ide tuda ili netko tko ode svojima pa odnese", rekla je Ruža.

A sve je skuplje, žale nam se građani. "Ja sam htjela kupiti ovu ljubičastu, ali 4 eura - ne dolazi u obzir! U gradu je jeftinije, 3 eura", kroz smijeh je rekla Ruža.

Pritužbu je čuo prodavač Bruno pa je imao potrebu odgovoriti gospođi.

"Ako je nešto i skuplje, duže gori. A isto tako cijene su tu jer plaćamo ova mjesta, nije nam nitko to poklonio. Nego mi plaćamo ta mjesta, imamo još drugih troškova i zato je nešto skuplje", rekao je.

Svaka roba nađe svojeg kupca.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene