Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak kritika

Kovač: Milanović nije napravio ništa da zaštiti hrvatske branitelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač u Dubrovniku je komentirao objavljene transkripte razgovora Milanovića s hrvatskim braniteljima te rekao kako nije napravio ništa na planu zaštite hrvatskih branitelja u okviru pregovora Srbije s Europskom unijom.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović želi iskoristiti izbornu kampanju da bi se prikazao kao domoljub, no nije napravio "ništa, baš ništa" kako bi zaštitio hrvatskih branitelja od sudskog progona Srbije, rekao je u petak u Dubrovniku HDZ-ov ministar vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Miro Kovač.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije"

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Kovač je na rubu Dubrovnik foruma kao i brojni drugi sudionici bio zamoljen komentirati objavljene transkripte razgovora Milanovića s hrvatskim braniteljima koji su izazvali buru u javnosti u jeku izborne kampanje.

"Ako pogledate činjenice, on (Milanović) nije napravio ništa na planu zaštite hrvatskih branitelja u okviru pregovora Srbije s Europskom unijom", rekao je Kovač. Pozvao je Milanovića da, ako tvrdi suprotno, pokaže bilo kakav dokument kojim bi to potkrijepio.

Ustvrdio je da Milanović želi "iskorisiti gužvu", "prevariti hrvatske birače" i odbacio svaku usporedbu Milanovića s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom,.

Tuđman je sve svoje diplomatske bitke dobio, a Milanović izgubio, rekao je Kovač i nabrojao Lex Perković, trgovinski rat sa Srbijom, "priču" s braniteljima, rekao je i ponovno podsjetio da je na njih svojedobno slao hrvatsku policiju.

Na novinarsko pitanje nije li zanemarivanje zaštite hrvatskih branitelja od progona konstanta hrvatske politike, primjerice u slučaju Purda, Kovač je odgovorio da je sadašnja vlada napravila baš sve što je moguće u europskom okviru i ponovio da Srbija mora ispuniti kriterije koje je tražila Hrvatska jer inače neće moći napredovati

"Mi smo naslijedili jednu veliku nulu" i napravili smo "maksimun", ustvrdio je Kovač. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene