Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon tri sata završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a.


Jadranka Kosor izjavila je kako će 23. siječnja sazvati Predsjedništvo HDZ-a na kojem će se dogovoriti svi detalji oko unutarstranačkih izbora te datuma sveopćeg sabora HDZ-a.

Vezani članci Ida Prester, Mia Kovačić, Jadranka Kosor Jadranka Kosor progovorila o neugodnjaku s američkim predsjednikom i svojoj čuvenoj izjavi na engleskom Lana Jurčević Domaće zvijezde otkrivaju kako se nose s govorom mržnje na društvenim mrežama: ''Mislim da sam blokirala oko pet tisuća ljudi!''

Kosor je rekla kako je istina da ju je jutros dočekalo pismo Domagoja Ivana Miloševića, u kojem on potvrđuje svoju kandidaturu na unutarstranačkim izborima za predsjednika HDZ-a. Dodala je kako je kandidatura Darka Milinovića za vodeće mjestu u stranci nimalo nije iznenadila.

Kosor je napomenula da na današnjoj sjednici Predsjedništva nisu razgovarali o bilo čijoj kandidaturi, jer se ona stječe na Saboru HDZ-a na kojem se treba prikupiti broj potpisa propisan Statutom stranke. Kosor je pozvala sve od temeljnog ogranka do vrha stranke koji to žele da se kandidiraju, što će, kako je rekla, dodatno osnažiti HDZ.

'Sigurna sam da će izbori u HDZ-u biti u demokratskom ozračju i osobno ću se za to zauzeti', rekla je Kosor. Napomenula je kako se svakodnevno članovi HDZ-a kandidiraju za određene dužnosti u stranci ocijenivši to jako dobrim.

'Vjerujem da će se izbori provesti u ozračju uzajamnog poštovanja i uvažavanja kako bi HDZ dodatno ojačao za sve izazove koji su pred nama. Za lokalne izbore koji dolaze, i izbore za Europski parlament. To je osobito važno jer stranci koja je završila pregovore i potpisala pristupni ugovor s EU dodatno je važno koliko će njezinih zastupnika biti izabrano u Europski parlament', kazala je Kosor.

Nakon završetka sjednice Predsjedništva, Darko Milinović prvi je izašao iz zgrade HDZ-a. NIje želio davati izjave o temama sastanka, samo je kratko dobacio kako su mu kolege čestitale na kandidaturi za predsjednika stranke. (Mi. Dr. /Hina)