Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor s Pahorom

Kosor: Nisam dogovorila izlaz Slovenije na otvoreno more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor danas je u Hrvatskom saboru ponovila da sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom nije dogovorila ništa izvan onog što stoji u arbitražnom sporazumu, pa tako ni izlaz Slovenije na otvoreno more.

'Dogovoreno je sve ono što piše u arbitražnom sporazumu i o tome sam razgovarala s premijerom Pahorom, ni o čemu drugom, ni javno ni tajno, pa ni o insinuacijama da sam dala Sloveniji izlaz na otvoreno more. To su činjenice', istaknula je premijerka. Odgovorila je tako na pitanje IDS-ovog zastupnika Damira Kajina laže li slovenski premijer Pahor ili govori istinu kada, kao u nedavnoj debati s oporbenim Janezom Janšom, spominje da je s Hrvatskom dogovorio izlaz na otvoreno more. Kosor je naglasila da kako u arbitražnom sporazumu, koji je Sabor potvrdio, stoji da će sporna granična pitanja između Hrvatske i Slovenije rješavati arbitražni sud, te da će svi procesni rokovi početi teći po pristupanju Hrvatske u EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najbolje rješenje Pahor u parlamentu branio arbitražni sporazum Slika nije dostupna Slovenski premijer tvrdi Pahor: Ako blokiramo Hrvatsku, prijeti nam izolacija

'Pročitajte sporazum bez malicije i loših namjera, pa i kada je riječ o predsjednici Vlade Republike Hrvatske', poručila je Kajinu, pozvavši ga da, ipak, više vjeruje hrvatskoj premijerki nego predsjedniku vlade neke strane zemlje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene