Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jadranka Kosor ne protivi se zahtjevu SDP-a za osnivanjem istražnog povjerenstva koje bi utvrdilo činjenice oko dopunjenog ugovora INA-e i MOL-a.


'Mi u stranci nismo još o tome raspravljali, ali ja osobno nemam nikakvog razloga protiviti se. Mislim da nema potrebe na bilo koji način bježati od bilo kojeg odgovora na bilo koje pitanje. Za mene tu nema nikakvih zapreka', rekla je hrvatska premijerka u odgovoru na novinarsko pitanje hoće li podržati SDP-ov zahtjev.

Vezani članci Informer: Plaće - 3 Znate li koja je razlika između neto i bruto plaće, ali i od čega se plaća sve sastoji? Zgrada Ine INA i MOL postigli dogovor o stjecanju OMV-ovog udjela u OMV-u Slovenija

SDP je od Hrvatskog sabora zatražio da osnuje istražno povjerenstvo koje bi utvrdilo činjenice oko sklapanja dopunjenog ugovora između INA-e i MOL-a iz 2009., ocijenivši posao oko ugovora o plinskom poslovanju nedovoljno transparentnim i upitnim po nacionalne interese.

SDP-ovi saborski zastupnici Željko Jovanović, Gordan Maras i Boris Šprem izvijestili su u ponedjeljak da su u petak u proceduru uputili zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva, koje bi utvrdilo je li u postupku sklapanja ugovora s MOL-om zaštićen hrvatski interes, te je li došlo do prikrivanja činjenica.

>> Kosor: Plin i nafta ozbiljan su izazov za Hrvatsku

>> Kosor: 15 milijardi eura za energetski razvoj do 2020.

Na novinarsko pitanje je li o MOL-u bilo razgovora na bilo kojoj razini u Budimpešti, gdje je Kosor sudjelovala na energetskom summitu zajedno s premijerima zemalja Višegradske skupine te zemalja srednje i jugoistočne Europe, Kosor je odgovorila niječno. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju