Ponovno je pod vodom Kosinjska dolina. Tri područne škole danas nisu radile, jer djeca nisu mogla na nastavu.

Galerija


Tri su županijske ceste u Kosinjskoj dolini pod vodom, a stanovnicima su čamci zamijenili automobile.

Vezani članci Razmjeri katastrofe u Njemačkoj Ogromne brojke smrtno stradalih u poplavama u Njemačkoj, traga se za još 150 ljudi. Službe pozivaju na oprez zbog novih kiša za vikend Slika nije dostupna VIDEO Nestvarna snimka poplave među neboderima: U vodenom kaosu u Kini 25 ljudi poginulo, milijuni pogođeni posljedicama

Vatrogasci, djelatnici Civilne zaštite i državne uprave za zaštitu i spašavanje pomažu stanovnicima. U funkciji su tri plovila Državne uprave za zaštitu i spašavanje koja mještane prevoze preko poplavljenih cesta. Trenutačno je situacija nešto bolja, no još će potrajati do potpune normalizacije života na području Kosinja.

''Djeca ne mogu ići u školu, vjerojatno će biti u zaostatku pa će morati i subotom ići u školu'', rekla je Magdalena Madžer iz Gornjeg Kosinja.

''Odsječen si, ne možeš otići ako trebaš doktoru ići, i to je onda već problem'', rekao je Željko Otorepe iz Donjeg Kosinja. 

U Letovaniću situacija slična, na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave. Stanovnike i tog područja veseli najavljeno suho razdoblje.

Kupa kod Farkašića popela se na 927 centimetara i zaprijetila tom kraju. Na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava.

U Gorskome kotaru - stanovnici užurbano popravljaju štetu na krovovima uzrokovanu prošlotjednom olujom.

Djelatnici HEP-a s kooperantima obnavljaju uništene vodove, šest je sela još spojeno na agregate.

Tek s lijepim, sunčanim vremenom dolaze na vidjelo sva šteta koju je nanio olujni vjetar.

Vodostaj u Kosinju tijekom poslijepodneva počeo je opadati i pao je za 5 centimetara. I razina rijeke Kupe kod Farkašića u postupnom je opadanju. Idući će dani prema svemu sudeći donijeti olakšanje stanovnicima uz nabujale rijeke.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr