Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćeni na djelu!

Nastanili se u stakleniku Botaničkog vrta u Zagrebu i sagradili gnijezdo - dvaput: "Samo pušu na vrtlaricu koja prođe"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Botanički vrt PMF-a u Zagrebu objavio je na društvenim mrežama "borbu" koju su prošli s "obitelji Kos". Opisali su i što sve kosovi rade kako bi zaštitili svoju obitelj.

Gnijezdo kosova skriveno je u stakleniku, a kosica sjedi na jajima i ne dozvoljava nikome ni da joj priđu, objavio je Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

"Pogledajte vi tu facicu naše susede u stakleniku, gđe Kos! Prvo su nam ona i muž očupali tilansije iz zbirke pa smo im ih oduzeli! Odmah su nafureno sagradili novo gnijezdo od suhih paprati (i neću ni misliti čega još...), nabrzinu naslagali jaja, zasjeli i sad se ne miču...! Samo pušu na vrtlaricu koja prođe...", napisali su na Facebooku.

"Gđi budućoj majci Kos nije pravo da ju se previše i gleda, kamoli poduzimaju nagli pokreti...! A mi moramo poslovati po stakleniku, zalijevati, preslagivati... zarađivati plaću...", dodaju pod jednom od fotografija koje su objavili.

Pročitajte i ovo Istraživanje na otoku Gough Odmor od buke San vam je raditi na nenaseljenom otoku? Možete za 30.000 eura, ali samo ako volite ove životinje

Iz Botaničkog vrta naglašavaju kako ovo nije nekakvo čudo nego svakodnevna stvar - kosovi se gnijezde po njihovim staklenicima od 1890. U Botaničkom vrtu sa životinjama žive svih skoro 135 godina, koliko Vrt postoji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije moždani udar Je li Gipsy ubijena? Obdukcija pokazala da je stradala od traume na glavi  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene