Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ribar s Kornata, 66-godišnji Miljenko Špralja, vadio je mrežu iz mora i najmanje se na dao da će u njoj pronaći - velikog morskog psa!


'Ovako nešto nisam nikada vidio! Ovo nije ni modrulj ni lisica'. opisuje u čudu umirovljeni ribar s Kornata Miljenko Špralja svoj jučerašnji ulov.

Vezani članci Obilježena 13. obljetnica od vatrogasne tragedije na Kornatima Skriva li se prava istina o uzrocima tragedije? Obilježena 13. godišnjica stradanja vatrogasaca na Kornatima Šibenik: Obilježavanje 13. obljetnice stradavanja vatrogasaca - 4 Trinaest godina od Kornatske tragedije: Rutinsko gašenje požara odnijelo živote 12 vatrogasaca

'Supruga i ja smo ujutro krenuli na more izvaditi mreže kada smo ugledali neku veliku ribu, zapetljanu u mreži. Prvo smo pomislili da se radi o dupinu no onda smo vidjeli da je u pitanju veliki morski pas', prepričava Špralja. Morski pas dug je 3,6 metara i težak preko 150 kilograma.

Miljenko Špralja ima 66 godina i godinama je bio profesionalni ribar. Kaže da ovako velikog morskog psa nije nikada susreo u moru oko Kornata. Ipak, ulovom je u konačnici zadovoljan. 'Čim smo ga donijeli do obale, očistili smo ga i narezali na filete. Dio smo poslali rodbini i prijateljima, a ostatak smo sinoć ispekli i dobro se najeli', prepričava Špralja.