Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudbina dječjeg vrtića u Hrvatskoj Kostajnici bila je takva da mu je gradonačelnik ukinuo financiranje. Zbog štednje, tete su mjesecima radile besplatno. O tome smo izvještavali prije mjesec dana.


Rješenje im je ponudila premijerka i donijela vrtiću 700 tisuća kuna. No, građani su svejedno ogorčeni - grad je, kažu, u problemima, a gradonačelnik, optužuju, službeni auto vozi i u privatne svrhe.

Vezani članci Najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj je Dalibor Bišćan (Foto: HDZ) Najmlađi i najmanje plaćeni gradonačelnik u RH: Zarađuje samo 3500 kuna, a ako zagusti, pomažu roditelji Slika nije dostupna 'Ja više ne mogu s neisplatom plaća, to je deveti mjesec'

Kostajnica je Grad na granici, ali opstanka. U tom gradu općenito fali sadržaja svih mogućih vrsta, a građani kažu, najviše onog za mlade. Pa je premijerka donijela 700 tisuća kuna.

'Za opstanak dječjeg vrtića, jer to je ulaganje u budućnost ovoga grada i tu ćete imati u nama gospodine gradonačelniče, i partnera, i suradnika', poručila je Kosor. No, dječji vrtić Krijesnica gradonačelnik Tomislav paunović je prestao financirati još 30. lipnja.

Od ljeta tete su u vrtiću radile besplatno. Vrtić je za sada preživio, no knjižnica neće. Štedjeti se zato neće na prijevozu gradonačelnika. Kako izgleda situacija u Hrvatskoj Kostajnici i što građani misle o svemu, pogledajte u video prilogu.