Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brod će biti zaplijenjen

Koper: Pomorci još neće napuštati 'Sol Trader'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aljoša Juras, zapovjednik broda 'Sol Trader', koji je zaustavljen u koparskoj luci rekao je da je brod danas vezan uz jedan komercijalni terminal, a pomorci ga još neće napuštati.

Brod 'Sol Trader' zaustavljen je prije više od dva mjeseca zbog sudske zabrane koju su zatražile dvije tvrtke kojima vlasnik broda iz Rijeke duguje novac za gorivo i hranu, a u međuvremenu su mu istekle sve svjedodžbe za plovidbu. U tom razdoblju brod je bio na prislinom sidrištu. Posadu broda čine petorica Hrvata i trojica Ukrajinaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne prestaje zabrinutost Radioaktivna voda u oceanu: Kinezi panično kupuju sol u trgovinama, predsjednik Južne Koreje objavio što je jeo za ručak Luka Simić i Katarina Jusić Čeka se smjena Neizvjesna sudbina hrvatskih pomoraca koji su već četiri mjeseca na brodu u Grčkoj: "Imaju jako malo hrane..."

>> 'Stanje na 'Sol traderu' nije dramatično'

Aljoša Juras rekao je da će brod vjerojatno sutra biti službeno zaplijenjen, a posada broda očekuje daljnje poteze slovenskih vlasti. Po njegovoj procjeni, pomorci će ostati na brodu još najmanje 15-ak dana. Juras je također rekao da je vlasnik broda iz Rijeke do ožujka ove godine pomorcima za plaće dužan oko 75.000 dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene