Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aljoša Juras, zapovjednik broda 'Sol Trader', koji je zaustavljen u koparskoj luci rekao je da je brod danas vezan uz jedan komercijalni terminal, a pomorci ga još neće napuštati.


Brod 'Sol Trader' zaustavljen je prije više od dva mjeseca zbog sudske zabrane koju su zatražile dvije tvrtke kojima vlasnik broda iz Rijeke duguje novac za gorivo i hranu, a u međuvremenu su mu istekle sve svjedodžbe za plovidbu. U tom razdoblju brod je bio na prislinom sidrištu. Posadu broda čine petorica Hrvata i trojica Ukrajinaca.

Vezani članci Vratio se kruzer s našim pomorcima - 3 Dvjesto tisuća pomoraca zatočeno na brodovima: Potrebno je djelovanje da se izbjegnu pomorske nesreće i katastrofe za okoliš U Podgorici uhićeno 15 pomoraca - 3 13 pomoraca završilo na razgovoru s policijom zbog incidenta u avionu: "Napili su se, pušili, napali stjuardese. Jedan idiot im je pobjegao, pa sam ga ja uhvatio"

>> 'Stanje na 'Sol traderu' nije dramatično'

Aljoša Juras rekao je da će brod vjerojatno sutra biti službeno zaplijenjen, a posada broda očekuje daljnje poteze slovenskih vlasti. Po njegovoj procjeni, pomorci će ostati na brodu još najmanje 15-ak dana. Juras je također rekao da je vlasnik broda iz Rijeke do ožujka ove godine pomorcima za plaće dužan oko 75.000 dolara.