Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski sindikat tvrdi

'Stanje na 'Sol traderu' nije dramatično'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po tvrdnjama slovenskoga pomorskog sindikata stanje hrvatsko-ukrajinske posade na brodu 'Sol traderu', koji je zbog dugova vlasnika prisilno usidren u koparskoj luci već više od dva i pol mjeseca, nije tako dramatično kakvim ga opisuju hrvatski mediji.

Kako je u telefonskom razgovoru rekao predsjednik sindikata slovenskih pomoraca Andrej Utenkar, na brodu je, po njegovim podacima, još sva posada - trojica ukrajinskih i šest hrvatskih pomoraca, uključivo kapetana broda Aljošu Jurasa. 'Sa zapovjednikom Jurasom u kontaktu sam jednom ns tjedan, ali mi se zadnja dva dana nije javljao na telefon', izjavio je Utenkar, dodavši da, po njegovim spoznajama, stanje nije tako dramatično kako se prikazuje u hrvatskom tisku.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Slika nije dostupna 'Stanje na Sol Traderu jest dramatično' Brazzoduro: Šef slovenskog sindikata očito ne radi za pomorce

Teškoće s brodom počele su u početku godine kad nije mogao isploviti zbog sudske zabrane koju su mu nametnule talijanska i grčka tvrtka, kojima vlasnik duguje 95.000 eura za gorivo i hranu. Utenkar tvrdi da stanje na brodu nije tako dramatično, barem po njegovim spoznajama od prošlog tjedna kad je razgovarao s Jurasom. Odluka slovenskih vlasti o tome treba li brod ostati u slovenskim vodama dok se slučaj ne riješi ili ih napustiti više se puta mijenjala.

Slovenski su mediji proteklih tjedana u vezi sa slučajem hrvatskog broda tvrdili da se slovenske vlasti boje da bi koparska luka mogla zbog krize u brodarstvu postati mjestom za ostanak brodova vlasnici kojih odu u stečaj te da bi to željele izbjeći. To je i glavni razlog takva postupka prema brodu i posadi, zaključuju. Utenkar upozorava da su zbog sličnih teškoća proteklih godina u koparskoj luci neki brodovi ostajali 'blokirani' i više mjeseci, pa i dulje od hrvatskih i ukrajinskih mornara na 'Sol traderu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene