Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoki vodostaji Drave i Dunava

Kopački rit: Poplave dobro došle cijelom ekosustavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki vodostaji Drave i Dunava poplavili su i dio Kopačkog rita, no tamo su te visoke vode dobro došle za cijeli ekosustav.

Divljač u Kopačkom ritu nije ugrožena jer se prije visokog vodostaja sklonila na sigurno, a po riječima Biserke Vištice, ravnateljice Javne ustanove Parka prirode 'Kopačkog rita', visoke vode dobro su došle za cijeli ekosustav - od rasta biljaka, kvalitetna mrijesta ribe do gniježđenja ptica.

Pročitajte i ovo Dunav Nema ugroze za stanovnike Vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje: Vodostaj će značajno porasti Ilustracija ugroženo područje od 1200 km VIDEO Uzbuna od poplava kod susjeda: U Budimpešti se izlio Dunav

>> Vrh vodnog vala danas i sutra napustit će Hrvatsku

Takve su vode poseban doživljaj, o čemu svjedoči velik broj posjetitelja koji našim brodicama i čamcima obilaze Kopački rit i uživaju u njegovim ljepotama. Visoki vodostaji rijeka Drave i Dunava, koji su poplavili i dio Kopačkog rita, prirodan su fenomen najpoznatijega poplavnog močvarnog područja u Europi i jednog od najvećih ornitoloških rezervata i prirodnog mrijestilišta slatkovodne ribe, rekla je Vištica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene