Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kontroverzni Joško Joras napao je i kosilicom porezao djelatnika kasina i hotela Mulino u mjestu Mlini u Plovaniji, uz hrvatsko-slovensku granicu.


Radnik je za vrijeme napada uređivao zemljište uz put kraj Jorasove kuće, piše Glas Istre. Cijeli incidnet ispričao je vlasnik hotela Urban Cerar koji se s Jorasom spori više od 10 godina zbog, kako je rekao Cerar, 'legalno izgrađenog parkirališta i zida ispod kasina te Jorasove nelegalno proširivane kuće'. Cerar spominje i pet tisuća kvadrata državnog poljoprivrednog zemljišta koje je kupio od države.

Vezani članci Slika nije dostupna Sramotan napad na studentice iz Kine u Australiji: Policija traži dvije žene koje su vrijeđale i tukle Kineskinje Crkva na Sirobuji u Splitu Policija prijavila 13 osoba zbog okupljanja ispred crkve na Sirobuji

To zemljište je Slovenija smatrala svojim vlasništvom i Cerarovu kupnju je proglasila ništavnom. Stvar dodatno komplicira to što isto zemljište Joras koristi kao zakupac preko slovenskog poljoprivrednog fonda.

Sin ozlijeđenog radnika ispričao je kako je Joras obilazio kombi kojeg je njegov otac bio preparkirao. 'Joras je malo kasnije počeo obilaziti oko kombija i fotografirati ga, a kad se otac, kojega nakratko nije bilo, vratio, otišao ga je pitati u čemu je problem i čemu fotografiranje.

Pristojno je pozdravio Jorasa, koji se tad nalazio na obližnjoj zelenoj površini preko puta kuće i u rukama imao upaljenu kosilicu. Joras mu nije odzdravio, već je samo u jednom trenutku stisnuo gas i zamahnuo kosilicom prema ocu i porezao mu koljena i potkoljenice. Otac je refleksno uhvatio kosilicu i odbacio je, Jorasa odgurnuo na pod i udaljio se', rekao je radnikov sin, a piše Glas Istre.

Po radnika je došlo vozilo Hitne pomoći, a kasnije je ustanovljeno da nije teže ozlijeđen. Sanirano mu je dvadesetak rana i dobio je nekoliko šavova.