Zlatko Komadina
Zlatko Komadina Foto: DNEVNIK.hr

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije na kojoj je trebao biti izabran predsjednik skupštine nije uspjela, pa je nova konstituirajuća sjednica sazvana za 8. srpnja.


Koalicija SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, koja je na izborima osvojila najviše mandata, predložila je za predsjednika skupštine Lorisa Raka (SDP), ali on nije dobio potporu apsolutne većine.

Vezani članci Konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a - 2 Bernardić napustio sjednicu: Marija Lugarić nova predsjednica Glavnog odbora SDP-a, glavni tajnik stranke Vedran Babić Zlatko Komadina Komadina: "Broj kandidata govori o demokratičnosti SDP-a. Ima ih za svačiji ukus"

Za Raka je glasalo 20 članova skupštine, sedam je bilo protiv, a 14 suzdržanih.

Župan Zlatko Komadina izjavio je da mu je žao što Županijska skupština nije konstituirana, da je nedostajao jedan glas za izbor predsjednika skupštine.

"Valjda je to tako. Puno je novih lista i novih ljudi. Nisu još, čini se, sami sa sobom raskrstili tko će s kime i kako. Dogovorena je nova sjednica za tri tjedna i to je dovoljno vremena da se dogovore odbori i obave konzultacije o izboru predsjednika. Nadam da će sljedeća skupština biti uspješnija", rekao je.

Na upit o dobivenoj potpori od ljudi s liste Ive Rinčić, Komadina je rekao da je ugodno iznenađen.

"Mislim da su pokazali konstruktivnost i žele da skupština funkcionira te vjerujem da će takav stav ostati i na sljedećoj sjednici", rekao je župan.

Nakon nedavnih lokalnih izbora za Županijsku skupštinu u novom je sazivu 17 vijećnika koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, 12 vijećnika koalicije HDZ-HSLS, pet vijećnika koalicije Akcija mladih - Unija Kvarnera – Alternativa 101, troje vijećnika s liste Ive Rinčić, dvoje vijećnika iz koalicije Možemo! - Nova ljevica - Zelena alternativa i dvoje vijećnika Mosta.