Mjesec dana nakon izbora, Ličani su dobili novi saziv Skupštine. Za njezinog predsjednika jednoglasno je i na javnoj sjednici izabran HDZ-ov Marijan Kustić.

Galerija


Vijećnik Ante Dabo s Nezavisne liste "Bura promjena" tražio je da se glasuje javno, što su svi podržali. Na sjednici nije bilo HSP-ovog Karla Starčevića.

Vezani članci Sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Opet otkazan nastavak sjednice ličko-senjske županijske skupštine: ''Još traje usuglašavanje o amandmanima na proračun'' Nositelj liste HSP-a Karlo Starčević (Foto: Dnevnik.hr) HDZ u Lici pobjednik, ali za formiranje vlasti trebat će partnera: "Kad odlučimo hoćemo li ići s nekim u koaliciju, to ćemo jasno i glasno reći"

Župan Darko Milinović očekuje da će već za tjedan dana na isti način usvojiti i proračun kako bi rad županije bio deblokiran. "Nitko ne smije gledati nikakve svoje privatne interese, interes je Ličko-senjska županija i tu smo se usuglasili. Ovdje se konkretno zna koliko ima vijećnika u skupštini. Nije bilo podjela ili preskakanja iz reda u neki drugi red'', rekao je Marijan Kustić, predsjednik županijske skupštine (HDZ).

"Evidentno je da ću mandat župana odraditi do kraja, ja sam to uvijek govorio da ću odraditi, ali sam
bio spreman i na nove izbore, ali bilo bi zbilja suludo potrošiti još milijun i pol kuna za neke izbore
koji ne bi ništa donijeli, opet bi netko s nekim morao sjest i razgovarat. Gospodin Kustić je pozvao sve političke aktere i shvatili smo da moramo bilo kakve osobne interese, političke razmirice i bilo što stavit sa strane u interesu nam je ličko-senjska županija", kazao je ličko-senjski župan Darko Milinović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr