Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVI OPĆI SABOR STRANKE

Domovinski pokret izbacio Škorino ime iz naziva stranke: "Javnost dobro zna tko smo mi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik stranke, Miroslav Škoro, objavio je na Facebook stranici da je izabran novi zamjenik predsjednika, Mario Radić te glavni tajnik stranke čiju će funkciju obnašati Darijo Žepina.

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za novinare nakon prvog Općeg sabora, danas oko 14:30 sati.

Na dnevnom redu prvog Općeg sabora Domovinskog pokreta, između ostalog, raspravljalo se o promjeni Statuta i formiranju stranačkih tijela. Izabran je novi zamjenik predsjednika stranke i članovi predsjedništva.

Miroslav Škoro oglasio se prije konferencije na službenoj Facebook stranici poručivši da je na Saboru izabran Mario Radić kao zamjenik predsjednika i Darijo Žepina kao novi glavni tajnik stranke. Također, formirali su i prošireni Domovinski odbor i osnovali Zakladu Domovina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA IH VRAĆA NATRAG Tisuće u ''igri'' koju pokušavaju desetke puta, sve dok ne prijeđu granicu: ''EU pokušava pretvoriti Bosnu u parkiralište za migrante koje oni sami ne žele''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na online sjednici Glavni odbor SDP-a izbacio Željka Sabu iz stranke i raspustio zagrebačku organizaciju

''Ustrojili smo preko 200 temeljnih ogranaka i organizacijskih ustrojbenih jedinica u cijeloj Hrvatskoj. Izglasano je 18 ljudi koji su sada članovi predsjedništva Domovinskog pokreta'', rekao je Škoro.

"Jedna od najzanimljivijih vijesti će biti da Domovinski pokret Miroslava Škore postaje Domovinski pokret kao što smo i obećali, taj sufiks mog imena i prezimena smo izbacili iz imena stranke. Smatramo da smo se u ovom vremenu dovoljno identificirali i predstavili javnosti i da javnost jako dobro zna tko smo, ne samo mi, nego i naši saborski zastupnici te koje vrijednosti zastupamo", istaknuo je Škoro na konferenciji za novinare.

Na prvom općem saboru, nepunih godinu dana od osnivanja, organizacijski su, kazao je, ustrojili stranku i pripremaju se za lokalne izbore. "Nismo to mogli prije učiniti jer stranački statut traži da članovi Domovinskog odbora budu i predsjednici podružnica. Sada kada imamo 21 podružnicu u svih 20 županija i gradu Zagrebu, njihovi predsjednici su automatizmom sukladno statutu i članovi Domovinskog odbora", rekao je Škoro.

Osvrnuo se i na postignuća stranke od njezina osnutka. "U teškim epidemiološkim uvjetima održani su isforsirani izbori za Hrvatski sabor na kojima smo osvojili treći rezultat, a Domovinski pokret je postao parlamentarna stranka", naglasio je.

Na saboru stranke za zamjenika predsjednika izabran je politički tajnik Mario Radić. Za glavnog tajnika imenovan je bivši organizacijski tajnik Darijo Žepina. Za pomoćnika političkog tajnika kao međunarodni tajnik imenovan je Stephen Nikola Bartulica, a za pomoćnicu glavnog tajnika je kao tajnica za mlade imenovana Maja Dragašević, studentica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Izabrano je novo predsjedništvo Domovinskog pokreta koje broji 18 članova, a proširen je i Domovinski odbor koji sada broji 43 člana.

Osnovana je i Zaklada Domovina na čelu sa Stephenom Nikolom Bartulicom, upraviteljica je Zorica Gregurić, a cilj Zaklade Domovina je humanitarno djelovanje, stipendiranje mladih te razne edukacije i mentorstvo.

Izmijenjen je i stranački Statut, a riječ je prije svega o, kako je rečeno, izmjenama proceduralno-tehničke prirode u cilju veće demokratizacije stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene