Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sraz SDP-a i HDZ-a

'Milanović se nije snašao, a Karamarko je realno zadovoljan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skromni pljesak, kratka poruka, loši izborni rezultati. Za komunikologe jasna slika koja nije nikako dobra.

Loši rezultati izbora za SDP odrazit će se na tu stranku, a na krilima pobjede HDZ planira novi napredak. Prve reakcije i intervjue nakon izbora predsjednici SDP-a i HDZ-a, Zoran Milanović i Tomislav Karamarko dali su upravo za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Tomislav Karamarko: 'Mi želimo služiti svojem narodu, Vlada HDZ-a će izvući Hrvatsku iz problema'

A što struka misli o Zoranu Milanoviću koji ne priznaje odgovornost i Tomislavu Karamarku koji najavljuje nove pobjede?

Skromni pljesak, kratka poruka, loši izborni rezultati. Za komunikologe jasna slika koja nije nikako dobra.

'Stekao se dojam kako se Zoran Milanović nije snašao u situaciji koja za njega nije realno bila najbolja', rekla je Marina Čulić Fischer, komunikologinja.

Pobjeda u HDZ-u slavila se glasnije, a i odaslane poruke, kažu stručnjaci, bile su jasnije.

'Gospodin Karamarko je opravdano zadovoljan rezultatima i razmišlja o budućim izazovima za stranku', rekla je komunikologinja Čulić - Fischer.

Rezultati europskih izbora su očekivani. Stanje u zemlji je loše i građani vlasti ne vjeruju.

'Građani su sankcionirali jedan loš rad vlade i SDP je počeo gubiti i u svojim utvrdama poput Zagreba', rekao je politički analitičar, profesor Tihomir Cipek.

Evo što je premijer odgovorio na pitanje o ostavci.

Treba priznati odgovornost, no to se ne događa, predsjednik vlade, upitan je li razmišljao o ostavci kazao je kako bi to bila izdaja, kako je izabran od vodstva da vodi vladu do kraja mandata.

'Kad imate takav rezultat, preuzimanje odgovornosti je ključno, treba jasno reći da je netko odgovoran ili predsjednik stranke ili netko drugi, treba jasno reći zašto se to dogodilo, rekla je Čulić - Fischer.

Treba biti svjestan onoga što se događa upozorava profesor Cipek. 'Vlada misli da dobro radi svoj posao i postoji rascjep između percepcije javnosti i samo percepcije vlade i mislim da stvari idu prema jednom kraju za SDP', kazao je politički analitičar Cipek.

Slijedeći test za vlast i oporbu su predsejdnički izbori krajem godine. SDP-ov kandidat bit će Ivo Josipović i mogao bi biti u prednosti zbog mandata koji obnaša. No Kolinda Grabar Kitarović kao HDZ-ova kandidatkinja mogla bi privuči brojne birače.

'Mislim da je Kolinda ugledna u javnosti, ima šanse ali mislim da će biti teško, jedno su svjetske visine politike, a drugo naša 'fajterska' politika koja zna ljude razočarati na kraju', rekao je Cipek.

Nakon predsejdničkih izbora kreće kampanja za parlamentarne HDZ očekuje da će se vlast promijeniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene