Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrale teško bolesne pacijente

Komora medicinskih sestara zgrožena događajima u Dubravi: "To je suprotno svemu što sestrinski poziv jest"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije je osudila sramotni čin zdravstvenih zaposlenica KB-a Dubrava koje su, prema navodima policije, iskoristile najteže zdravstveno stanje pacijenata u toj bolnici te otuđile njihove osobne stvari.

Iz Komore poručuju kako je takvo ponašanje "zgražavajuće i za svaku osudu" te da medicinske sestre i tehničari u najvećoj mjeri svoj posao obavljaju profesionalno i etično.

Pročitajte i ovo KB Dubrava Problemi zbog opreme Iz KB-a Dubrava pacijentima uputili važnu obavijest, pacijenti moraju u druge zagrebačke bolnice Nevenka Piskač Živković i Valentina Baus - 1 Božić u bolnici Voditeljica respiracijskog centra KB Dubrava: ''Mobiteli koje pacijenti drže u rukama jedino je što imaju za povezivanje s obiteljima''

"Poziv medicinske sestre i tehničara podrazumijeva humanost, požrtvovnost i nesebičnu brigu za druge. Medicinske sestre i tehničari maksimalno su posvećeni pacijentima tijekom provođenja sestrinske djelatnosti. Navedeno ponašanje smatramo potpuno neprihvatljivim i protivnim svemu onome što sestrinski poziv jest", rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić.

Ističu kako ovaj događaj baca loše svijetlo na tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao.

Podsjećaju kako su medicinske sestre i tehničari već godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19. Oni, dodao je Gazić, mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući požrtvovno o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB Dubrava o navedenom događaju.

Za dokazane teže povrede svojih članova Sud Komore može izreći različite mjere: ukor, javni ukor, novčanu kaznu, privremeno oduzimanje odobrenja za samostalan rad (licence) od mjesec dana do godine dana te trajno oduzimanje odobrenja za samostalan rad.

Podsjetimo, zagrebačka policija u srijedu je objavila da je otkrivena medicinska djelatnica koja je ukrala novčanik i peglala karticu jednog pacijenta, ali i još jedna djelatnica te bolnice koja je pokrala četiri druga pacijenta te zagrebačke COVID bolnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene