Post-COVID ambulanta KB-a Dubrava - 3
Post-COVID ambulanta KB-a Dubrava - 3

Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije je osudila sramotni čin zdravstvenih zaposlenica KB-a Dubrava koje su, prema navodima policije, iskoristile najteže zdravstveno stanje pacijenata u toj bolnici te otuđile njihove osobne stvari.


Iz Komore poručuju kako je takvo ponašanje "zgražavajuće i za svaku osudu" te da medicinske sestre i tehničari u najvećoj mjeri svoj posao obavljaju profesionalno i etično.

Vezani članci Zgrada KB-a Dubrava Bolničarka i medicinska sestra iz KB-a Dubrava završile iza rešetaka: Objavljeni gnjusni detalji pokradanja pacijenata na respiratorima Skandal u KB Dubrava - 3 Iz bolnice se oglasili o krađama: ''Ovo nedopustivo ponašanje baca sjenu na sve dobro što je učinjeno u KB-u Dubrava''

"Poziv medicinske sestre i tehničara podrazumijeva humanost, požrtvovnost i nesebičnu brigu za druge. Medicinske sestre i tehničari maksimalno su posvećeni pacijentima tijekom provođenja sestrinske djelatnosti. Navedeno ponašanje smatramo potpuno neprihvatljivim i protivnim svemu onome što sestrinski poziv jest", rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić.

Ističu kako ovaj događaj baca loše svijetlo na tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao.

Podsjećaju kako su medicinske sestre i tehničari već godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19. Oni, dodao je Gazić, mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući požrtvovno o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB Dubrava o navedenom događaju.

Za dokazane teže povrede svojih članova Sud Komore može izreći različite mjere: ukor, javni ukor, novčanu kaznu, privremeno oduzimanje odobrenja za samostalan rad (licence) od mjesec dana do godine dana te trajno oduzimanje odobrenja za samostalan rad.

Podsjetimo, zagrebačka policija u srijedu je objavila da je otkrivena medicinska djelatnica koja je ukrala novčanik i peglala karticu jednog pacijenta, ali i još jedna djelatnica te bolnice koja je pokrala četiri druga pacijenta te zagrebačke COVID bolnice.