Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Završen jedan bogat i sadržajan život'

Komemoracija Borisu Špremu u Gradskoj skupštini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Staroj gradskoj vijećnici danas je održana komemoracija Borisu Špremu, predsjedniku Hrvatskog sabora i bivšem predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine na kojoj su mu gradski zastupnici, njegovi kolege i prijatelji, u tuzi i poštovanju odali posljednju počast.

Predsjednik Skupštine Davor Bernardić naglasio je kako je odlaskom Borisa Šprema završen jedan sadržajan i bogat život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne smijemo zaboraviti zasluge' Odbor predložio da se Borisu Špremu posmrtno dodijeli Nagrada Grada Zagreba Slika nije dostupna Posljednji ispraćaj 'Mnogima od nas Boris je grijao srce. Zato nam je danas srce puno žalosti'

>> Dan žalosti: U 12 sati posljednji ispraćaj predsjednika Sabora Borisa Šprema

'Zatvorila se jedna knjiga izuzetno bogatog sadržaja. Knjiga puna dobrih i plemenitih djela. Prestalo je kucati jedno veliko srce', rekao je Bernardić navodeći kako je Boris Šprem zbog svoje skromnosti, vrijednosti i ustrajnosti u radu među kolegama, osobito među mladima, bio uzor koji valja slijediti - jednostavan, dostupan i prisan.

'Nikada nije izgubio osjećaj za čovjeka i pravdu. Nije trpio nepoštenje. Nije volio nerad. Uvijek je bio na strani slabijih, poticao ih je i hrabrio. Zato je bio velik. Njegovo čovjekoljublje uključivalo je i njegovo domoljublje. Nije smatrao da je to potrebno posebno isticati. Za njega se to podrazumijevalo. To je dokazao cijelim svojim životom', naveo je Bernardić.

Podsjećajući kako je imao 'sreću i privilegiju' biti Špremov blizak suradnik, rekao je da je Gradska skupština od Borisa Šprema naslijedila kvalitetan i pošten rad zbog čega će ga pamtiti Zagrepčanke i Zagrepčani. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da su na vijest o bolnom i preranom odlasku Borisa Šprema podjednako zanijemile cijela Gradska uprava i Gradska skupština, kao i Hrvatski sabor i Vlada.

'Poznavajući Borisa, njegov optimizam i upornost svi smo se nadali da će njegov borbeni duh i pozitivna energija dobiti i ovu bitku, no, nažalost, to se nije dogodilo. Borisovim odlaskom ostajemo bez dragog kolege i prijatelja, a svi mi koji smo ga imali priliku bliže poznavati zadržat ćemo ga u trajnom sjećanju kao časnog i poštenog čovjeka koji je svojim primjerom i političkom biografijom pokazao da politika bez etike ne služi ni čovjeku ni stranci, ni narodu ni domovini', istaknuo je Bandić.

Naglasio je kako je Šprem, kao miran i tolerantan čovjek, jednako poštivao i svoje političke istomišljenike i političke suparnike čemu je, kazao je, i sam svjedočio u Gradskoj skupštini.

Boris Šprem zalagao se za opći boljitak Zagrepčana i ugled Zagreba i Hrvatskoj i svijetu, naveo je Bandić i dodao da će zbog svojih ljudskih vrlina i političkih osobina Šprem ostati zapamćen kao jedan od najsamozatajnijih i najsmirenijih hrvatskih političara. 'U srcima i sjećanjima živjet ćemo s njegovim imenom. Dragi prijatelju, počivao u miru. I zbogom', rekao je Bandić na komemoraciji u Gradskoj skupštini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene