Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mira u Slavoniji

VIDEO Nevjerojatna najezda komaraca u Sarvašu, snimka nastala dva dana nakon zaprašivanja: "Mi se ovdje moramo nositi s takvom situacijom"

Roj komaraca snimljen je u Sarvašu, dva dana nakon prvog aviotretiranja.

Video roja komaraca u Sarvašu proširio se društvenim mrežama. Autor videa je Mario Brkić, župnik u Sarvašu. Snimka je nastala u ponedjeljak, kasno navečer, dva dana nakon prvog aviotretiranja.

Pročitajte i ovo Miroslav Vlašić i Domagoj Mikić u zraku - 1 Počelo tretiranje Osječku borbu s nesnosnim krvopijama pratili smo - iz zraka: Pilot otkrio kolika je uspješnost tretiranja, a novi gradonačelnik koliko će sve koštati Komarac, ilustracija Dugoročni problem u Osijeku Protiv najezde komaraca u Slavoniji borit će se svjetlećim panoima: "Oponašat će ljudski dah i miris, privući ih u klopku i zarobiti"

Brkić se i našalio na temu komaraca pa je na Facebooku uz video napisao: "Stiglo cjepivo i u Sarvaš. (©Commareisen, Komar Bocika)."

"Samo da vidite što je najezda komaraca", kazao je u snimci Brkić pokazujući različite dijelove kuće i župnog ureda. "Pa sad ti živi u Sarvašu", zaključio je na snimci.

Za DNEVNIK.hr kaže kako je htio pokazati u kolikoj su mjeri komarci prisutni na tom području.

"Nitko ne može biti kriv što ih ima toliko. Mi se ovdje moramo nositi s takvom situacijom i truditi se koliko god je moguće učiniti nešto da se barem umanji ova najezda", navodi Brkić.

Dodaje i da je novo zaprašivanje komaraca provedeno već dan nakon što je snimka nastala, u utorak.

U subotu obavljeno prvo ''zaprašivanje''

Naime, drugi dan nakon što je preuzeo novu dužnost, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić odlučio je podići zrakoplove i započeti s prvim ovogodišnjim aviotretiranjem.

Avioni su nadlijetali područje od prigradskog naselja Sarvaša do Podravlja, ukupne površine 1300 hektara. U isto vrijeme, u više naselja provodilo se i tretiranje sa zemlje.

Tretiranje košta 450 tisuća kuna, a u gradskom proračunu za tu je svrhu izdvojeno 3,1 milijun kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene