Roj komaraca snimljen je u Sarvašu, dva dana nakon prvog aviotretiranja.


Video roja komaraca u Sarvašu proširio se društvenim mrežama. Autor videa je Mario Brkić, župnik u Sarvašu. Snimka je nastala u ponedjeljak, kasno navečer, dva dana nakon prvog aviotretiranja.

Vezani članci Plikovi nakon uboda komaraca Još lošije nego prošle godine? ''Situacija je dramatična, ubijaju nas. Dečko je imao 20 plikova po leđima'' Najezda komaraca VIDEO Osječko-baranjski župan o najezdi komaraca: ''To nije naš posao, gradovi i općine traže krivca u nekom drugom''

Brkić se i našalio na temu komaraca pa je na Facebooku uz video napisao: "Stiglo cjepivo i u Sarvaš. (©Commareisen, Komar Bocika)."

"Samo da vidite što je najezda komaraca", kazao je u snimci Brkić pokazujući različite dijelove kuće i župnog ureda. "Pa sad ti živi u Sarvašu", zaključio je na snimci.

Za DNEVNIK.hr kaže kako je htio pokazati u kolikoj su mjeri komarci prisutni na tom području.

"Nitko ne može biti kriv što ih ima toliko. Mi se ovdje moramo nositi s takvom situacijom i truditi se koliko god je moguće učiniti nešto da se barem umanji ova najezda", navodi Brkić.

Dodaje i da je novo zaprašivanje komaraca provedeno već dan nakon što je snimka nastala, u utorak.

U subotu obavljeno prvo ''zaprašivanje''

Naime, drugi dan nakon što je preuzeo novu dužnost, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić odlučio je podići zrakoplove i započeti s prvim ovogodišnjim aviotretiranjem.

Avioni su nadlijetali područje od prigradskog naselja Sarvaša do Podravlja, ukupne površine 1300 hektara. U isto vrijeme, u više naselja provodilo se i tretiranje sa zemlje.

Tretiranje košta 450 tisuća kuna, a u gradskom proračunu za tu je svrhu izdvojeno 3,1 milijun kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju