Roj komaraca snimljen je u Sarvašu, dva dana nakon prvog aviotretiranja.


Video roja komaraca u Sarvašu proširio se društvenim mrežama. Autor videa je Mario Brkić, župnik u Sarvašu. Snimka je nastala u ponedjeljak, kasno navečer, dva dana nakon prvog aviotretiranja.

Vezani članci Tretman protiv komaraca - 1 Muke zbog krvopija koje stižu iz srca zaštićenog područja: "Čekaju kod vrata i kad otvoriš, oni su već unutra" Komarac, ilustracija Protiv najezde komaraca u Slavoniji borit će se svjetlećim panoima: "Oponašat će ljudski dah i miris, privući ih u klopku i zarobiti"

Brkić se i našalio na temu komaraca pa je na Facebooku uz video napisao: "Stiglo cjepivo i u Sarvaš. (©Commareisen, Komar Bocika)."

"Samo da vidite što je najezda komaraca", kazao je u snimci Brkić pokazujući različite dijelove kuće i župnog ureda. "Pa sad ti živi u Sarvašu", zaključio je na snimci.

Za DNEVNIK.hr kaže kako je htio pokazati u kolikoj su mjeri komarci prisutni na tom području.

"Nitko ne može biti kriv što ih ima toliko. Mi se ovdje moramo nositi s takvom situacijom i truditi se koliko god je moguće učiniti nešto da se barem umanji ova najezda", navodi Brkić.

Dodaje i da je novo zaprašivanje komaraca provedeno već dan nakon što je snimka nastala, u utorak.

U subotu obavljeno prvo ''zaprašivanje''

Naime, drugi dan nakon što je preuzeo novu dužnost, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić odlučio je podići zrakoplove i započeti s prvim ovogodišnjim aviotretiranjem.

Avioni su nadlijetali područje od prigradskog naselja Sarvaša do Podravlja, ukupne površine 1300 hektara. U isto vrijeme, u više naselja provodilo se i tretiranje sa zemlje.

Tretiranje košta 450 tisuća kuna, a u gradskom proračunu za tu je svrhu izdvojeno 3,1 milijun kuna.