SDP (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
SDP (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Nastavlja se sastanak proširenog Predsjedništva SDP-a i Kluba zastupnika te stranke u Ogulinu.


Tijekom druženja SDP-ovaca u nedjelju u Ogulinu, Ivo Jelušić rekao je novinarima da nije čuo kritike vodstvu, a Joško Klisović i Zlatko Komadina kažu da su čuli konstruktivnu kritiku.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bernardić demantira da se predlagalo glasanje o povjerenju njemu Zlatko Komadina i Davor Bernardić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Komadina otvoreno prozvao Bernardića: Uskoro moguća nova sjednica Predsjedništva SDP-a

Na pitanje zašto pojedini članovi nisu došli u Ogulin, Komadina je komentirao da im on nije razrednik, ali da su uglavnom kroz dva dana neki došli jučer, neki danas.

SDP-ovci će na ovom vikend druženju utvrditi akcijski plan za sljedeću godinu. A što se tiče smjera u kojem će taj plan ići, Jelušić je kazao da će se SDP više baviti problemima građana, nego što su to činili do sada, a manje sami sobom.

No, hoće li to biti tako s obzirom na stanje u stranci, vidjet ćemo. Na novinarsko pitanje o kandidaturi za predsjednika SDP-a Klisović je samo kratko odgovorio: ''Nisam istaknuo kandidaturu''.

Među članovima se u Ogulinu razvila i rasprava oko prijedloga reorganizacije rada s četiri potpredsjednika koji bi bili raspodjeljeni po pojedinim radnim grupama.

Podsjetimo, vodeći ljudi duboko podijeljenog SDP-a, Predsjedništva i stranačkog Kluba zastupnika, u subotu kasno poslije podne na dvodnevnom team-bulidingu u Ogulinu u kontekstu najnižeg rejtinga u zadnje tri godine, započeli su raspravu o unutarstranačkim odnosima, ali i planu aktivnosti za ovu godinu s ciljem podizanja ugleda i utjecaja stranke u javnosti.