Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone su tijekom cijelog dana bile na prometnicama u smjeru mora, ali i untrašnjosti.

Galerija


Najudarniji je turistički vikend u kolovozu. Gužve su tijekom dana bile svugdje - na cesti, moru i u zraku. Svi se hvale porastom broja putnika.

Vezani članci Zagreb se jutros probudio pod snježnim pokrivačem i uz temperaturu ispod nule Zagreb se jutros probudio pod snježnim pokrivačem i uz temperaturu ispod nule. Snijega ima i u Šibeniku Slika nije dostupna Spremate se na put? Evo što vas očekuje na cestama!

Višekilometarskih kolona navečer više nema. Ove sezone prvi je puta zabilježen aktivniji promet usred cijelog tjedna, a ne samo vikendom. Iz HAC-a poručuju da petkom i ponedjeljkom bilježe porast prometa za tri posto u odnosu na lanjsku godinu, dok je promet vikendom u blagom padu, no kad se podvuče crta kroz naplatnu postaju Lučko ove je godine prošlo pet posto više vozila nego lani. Uz to primjećuju i da su u udarnim satima vikendom na prometnicama uglavnom strani gosti dok domaći sve više voze kasno navečer i noću.

Ovaj je vikend prvi u kojem se promet prema moru i unutrašnjosti izjednačio, a u idućim tjednima veće bi kolone trebale biti u smjeru unutrašnjosti. Tako će biti i u nedjelju. Kroz jutro pa do 16 sati očekuje se pojačani priljev stranih vozila koja bi poslijepodne mogla stvoriti gužve na granicama, dok se u večernjim satima očekuje povratak domaćih koji će nedjelju još malo iskoristi za kupanje i odmor.

Ne treba zaboraviti kako je u srijedu i blagdan Velike Gospe pa će neki na put, osobito prema marjanskim svetištima tek krenuti dok će se drugi umjesto sutra, kući vraćati u srijedu navečer.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr