Gužva na cesti
Gužva na cesti Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Promet teče iznimno usporeno između čvorova Jankomir i Ivanja Reka u smjeru istoka prema Lipovcu, javlja Hrvatski autoklub (HAK).


''Kolona je već od čvora Zaprešić na autocesti A2. Korisnike molimo za strpljenje. Kolona je duga oko 25 kilometara'', upozprili su u petak poslijepodne iz Hrvatskog autokluba (HAK) s obzirom na gužvu koja je tad već nekoliko sati vladala na zagrebačkoj obilaznici, odnosno na autocestama A2 i A3.

Vezani članci Kilometarska kolona pred naplatom Lučko VIDEO Kaos na cestama, kod Lučkog kilometarske kolone: "Od Autobusnog do naplatnih sat vremena, kolona je i na staroj cesti" Gužve na cestama, ilustracija Autocestom od Bosiljeva prema Zagrebu vozi se usporeno i u koloni, iz HAK-a pozivaju na oprez

Na autocesti A3 na 23+000 kilometru između čvora Lučko i čvora Buzin u smjeru Lipovca dogodila se prometna nesreća pa se promet vodi po dvije prometne trake i vozi uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.


No razlog ogromne gužve, objasnili su nam iz zagrebačke policije, primarno je vezan za radove na autocesti A2 i A3 koji bi mogli potrajati i mjesec dana.

Naime, kako stoji u obavijestima na internetskim stranicama Hrvatskih autocesta, 13. srpnja započeli su radovi popravaka oštećenja asfaltnog zastora kolnika između čvora Rugvica i Ivanić Grada u smjeru Lipovca na autocesti A3 u duljini od pet kilometara: ''Za promet biti će zatvorena vozna i zaustavna traka, dok će se prometni tok u smjeru Lipovca vodit pretjecajnim prometnim trakom, uz smanjenu brzinu kretanja.
Za vrijeme postavljanja privremene regulacije prometa, kao i u vršnim satima, očekuju se kraći zastoji i kolone vozila''.

Također, između ostalog, na dionici čvor Jankomir – čvor Lučko (iz smjera AC A2, u smjeru Lipovca) zbog oštećenja prijelazne naprave na nadvožnjaku čvora Jankomir promet se odvija jednim prometnim trakom iz smjera A2 u smjeru A3 (čvor Lučko, čvor Ivanja Reka, čvor Lipovac).