Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Ankari

Kolinda Grabar-Kitarović u četiri oka razgovarala s turskim predsjednikom

Kolinda Grabar Kitarović i Recep Tayyip Erdoğan (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar Kitarović i Recep Tayyip Erdoğan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Kolinda Grabar Kitarović i Recep Tayyip Erdoğan (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednica je u četiri oka razgovarala sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u četiri oka. U ovim trenucima traje radna večera gdje su zajedno sa svim izaslanstvima.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slika nije dostupna BOGAT RASPORED Predsjednica Grabar-Kitarović počela državni posjet Turskoj, na dnevnom redu niz tema

No, u fokusu hrvatske politike definitivno je stanje Hrvata u BiH, posebice sad u ovom trenutku donošenja izbornog zakona. Iz BiH već stižu reakcije i dok hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović podržava predsjedničino lobiranje u Turskoj, bosanski član Predsjedništva Bakir Izetbegović pravda se kako je sve pogrešno shvaćeno, kako njegovo prijateljstvo s predsjednikom Erdoganom ne znači i da Turska ima utjecaj na političke procese u BiH.

No, Predsjednica će idući tjedan otići u BiH gdje će prenijeti poruke sa sastanka sa predsjednikom Erdoganom. U fokusu dviju zemalja definitivno je i gospodarstvo.

Kad se prisjetimo posljednjeg posjeta predsjednika Erdogana Zagrebu tada je izrazio želju da robna razmjena na godišnjoj razini bude milijardu dolara, to se naravno nije dogodilo. No, kako bi se ipak produbila suradnja HGK planira otvoriti ured u Istanbulu

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene