Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Dnevnice

Grabar-Kitarović: "DORH bi trebao istraživati ono što se događa danas"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je aferu "Dnevnice"

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je tvrtku Ericsson Nikola Tesla gdje je komentirala aferu "Dnevnice".

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

"Ono na što apeliram je da državne institucije rade svoj posao. Ovo neprestano izlaženje kostura iz ormara dovodi do erozije povjerenja građana u institucije i ovo pokazuje da bi DORH trebao raditi istrage o onome što se događa danas, a ne o stvarima koje su se događale prije", kratko je komentirala predsjednica.

Kazala je da bi da se isto dogodi u njenom uredu, sve prijavila i pozvala DORH da istraži.

Aferu je ranije komentirao i predsjednik Sabora Božo Petrov koji je poručio kako vjeruje procjeni glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković jučer je na izvanrednoj konferenciji za medije kazao kako je dobio informacije da postoji niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti vezanih uz putne naloge i nakon vlade Zorana Milanovića.

Na konferenciji je bio i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji je kazako kako je interes javnosti za rad Vlade i uopće za moguće nepravilnosti, iznad svega.

"Zbog toga je došlo do odstupanja u dosadašnjem uobičajenom načinu rada", kazao je Dinko Cvitan i naglasio kako je DORH na sporne putne naloge upozorila Vlada.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene