Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božo Petrov o aferi Dnevnice

"Volio bih da takve konferencije nije bilo, trodioba vlasti mora postojati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov kazao je kako vjeruje procjeni Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana koji je održao konferenciju za medije zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je proširenje afere Dnevnice te jučerašnju konferenciju za medije Andreja Plenkovića koji je kazao kako su se nepravilnosti s putnim nalozima odvijale i nakon Milanovićeve vlade.

"Nisam upoznat s detaljima istrage"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna afera dnevnice Sutkinja oprala Sauchu: "Ovo je ogromna sramota za mladog političara na početku karijere" Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

"Nisam upoznat s detaljima istrage, nisam bio u kontaktu sa stručnom službom koja to radi. Očekujem da institucije provedu istragu, da se utvrde sve činjenice te da se nakon toga može izvući zaključak", rekao je Petrov za Novu TV.

Kazao je kako ne može znati je li bilo potrebno da na konferenciji uz Plenkovića prisutan bude i Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

"Mogu vjerovati procjeni Cvitana koji je zaključio da je to iznimno važno", kazao je Petrov.

Kazao je kako on dok je bio u vladi Tihomira Oreškovića nije imao nijedan putni nalog niti je putovao van države. "Bio sam štićena osoba i nisam imao doticaja sa stručnom službom koja se time bavi, kao ni drugi ministri. Ne bih tu povezivao stranke, prije je riječ o osobnim interesima. Kriminal koji se događa nije vezan za stranku, već za osobe koje su se željele okoristiti", kazao je Petrov.

Iako je prvotno branio rad Glavnog državnog odvjetnika, kasnije je dao pomalo drugačiju izjavu te kazao kako bi volio da se zajednička konferencija premijera i Glavnog državnog odvjetnika nije dogodila.

"Treba postojati trodioba vlasti"

"Nisam znao za tu konferenciju niti sam uključen u taj dio. DORH provodi istragu, a za detalje zna gospodin Cvitan. Ne znam otkud mu razlog, ali mogu vjerovati da je to bilo potrebno. Slažem se da je neobično da su premijer i glavni državni odvjetnik zajedno održali konferenciju. Cvitan je sam rekao da to nije uobičajeno, ali da postoje razlozi. Volio bih da takve konferencije nije bilo. Treba postojati trodioba vlasti, ali ne znam je li ona ugrožena jer nisam dio istrage. Treba postojati jako valjan razlog zbog čega su Plenković i Cvitan održali zajedničku presicu", kazao je Petrov. 

Na pitanje hoće li tražiti objašnjenje od premijera, kazao je kako se ne želi miješati u posao institucija.

"Bilo bi zanimljivo čuti zašto, ali ako će to ugroziti istragu, nemam se namjeru miješati. Ako koalicijski partner smatra da je u mogućnosti dati izjave da ne ugrozi istragu, meni će to biti drago čuti", poručio je.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković jučer je na izvanrednoj konferenciji za medije kazao kako je dobio informacije da postoji niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti vezanih uz putne naloge i nakon vlade Zorana Milanovića.

Na konferenciji je bio i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji je kazako kako je interes javnosti za rad Vlade i uopće za moguće nepravilnosti iznad svega.

"Zbog toga je došlo do odstupanja u dosadašnjem uobičajenom načinu rada", kazao je Dinko Cvitan i naglasio kako je DORH na sporne putne naloge upozorila Vlada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene