Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A Božinoviću je muka

Kolinda Grabar-Kitarović: "Zgrožena sam viješću o spolnom zlostavljanju i ucjeni maloljetnice"

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) - 2
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp
Slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice komentirala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Zgrožena viješću o spolnom zlostavljanju i ucjeni maloljetnice, pozivam nadležne institucije i društvo u cjelini da s posebnom pozornošću ustrajemo u borbi protiv svih oblika nasilja, posebice nasilja u kojemu su žrtve maloljetnici", objavila je na svom profilu na Twitteru predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Komentirala je slučaj u kojem su sedmorica mladića navodno u godinu dana više puta grupno silovala, a zatim snimkama ucjenjinjvala maloljetnicu. Mladići su privedeni krajem tjedna, no ubrzo su pušteni da se brane sa slobode uz mjere zabrane približavanja žrtvi.

Dodala je i da ne smijemo zatvarati oči nad nasiljem u našem društvu jer se time žrtve dodatno zlostavljaju.

Nezapamćen slučaj komentirao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

"Informacije sam dobio iz novina, a čitajući tu vijest, osjećao sam se kao i svi drugi građani Republike Hrvatske, dakle nisam se osjećao dobro", izjavio je Božinović nakon svečanosti postrojavanja novog naraštaja polaznika Policijske akademije.

"Nemam dobar osjećaj kad pročitam tako nešto, ali dovodite me u situaciju da moram komentirati rad drugih institucija, a imam premalo elemenata da bih o tome mogao nešto kompetentno reći", dodao je.

Božinović je istaknuo da policija, pogotovo u posljednje vrijeme, promptno rješava sve izazove i zadaće iz svoje nadležnosti, te da je tako bilo i u ovom slučaju iz Zadra.

"Ne znam konkretan slučaj, ali znam da je hrvatska policija i u tom slučaju, kao i u svim drugim slučajevima maksimalno brzo, efikasno i učinkovito radi svoj posao. Za pitanja koja nadilaze nadležnost morate pitati druge", kazao je. (Hina/A.T.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene