Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prva reakcija

Predsjednica o presudi Karadžiću: ''Ona ne može vratiti u život desetke tisuća žrtava, ali je trajna opomena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je današnju presudu Radovanu Karadžiću u Haagu.

‪"Današnja odluka konačna je presuda jednom od glavnih ideologa i izvršitelja velikosrpske politike, koja se nije ustručavala genocida i drugih najtežih međunarodnih zločina protiv Hrvata i Bošnjaka u cilju stvaranja tzv. Velike Srbije. Presuda ne može vratiti u život desetke tisuća žrtava i ublažiti bol njihovih obitelji i preživjelih, no mora poslužiti kao trajna opomena o pogubnosti te politike'', napisala je predsjednica na Twitteru.

Pročitajte i ovo Radovan Karadžić (Foto: AFP) Nakon presude Radovan Karadžić poručio: ''Žrtva koju podnosim manja je od drugih'' Ivana Petrović i Andrija Jarak (Dnevnik.hr) Presuda dočekana pljeskom Reporteri Nove TV iz Haaga i Srebrenice: "U trenutku objave presude nastupila je prava erupcija oduševljenja, prolomio se veliki pljesak"

Podsjećamo, mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT), nasljednik ICTY-a, povećao je u srijedu kaznu ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću na doživotni zatvor za genocid u BiH ocijenivši da je 40 godina, koliko je dobio u prvostupanjskom postupku, neodgovarajuća kazna.

Karadžić je tražio oslobađajuću presudu ili ponovno suđenje zbog nepravičnog postupka, što je odbačeno. Žalbeno vijeće potvrdilo je gotovo sve elemente prvostupanjske presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene