Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od 26. do 28. ožujka, izmješta svoj ured u Karlovačku županiju, što će biti četrnaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba. ''Podsjetit ću na nužnost novih iskoraka u decentralizaciji'', poručila je Predsjednica iz Karlovca.

Galerija


''Karlovačka županija ima uvjete za razvoj brojnih gospodarskih grana'', rekla je Predsjednica nakon što je sa zakašnjenjem zbog iznenadnog sastanka u Vladi stigla u Karlovac.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Po čemu su ostale zapamćene hrvatske inauguracije? Pogledajte presjek tradicija, modnih odabira i redateljskih imena Andrej Plenković, Kolinda Grabar-Kitarović, vila u Visokoj ulici Plenković o novom uredu Grabar-Kitarović: "Ako je odluka da to bude u Visokoj, uredit ćemo joj prostorije"

''Podsjetit ću na nužnost novih iskoraka u decentralizaciji'', poručila je predsjednica iz Karlovca.

Program posjeta Karlovačkoj županiji Predsjednica je počela u ponedjeljak u jutarnjim satima ispred zgrade županije, gdje je zajedno sa županom Damirom Jelićem i karlovačkim gradonačelnikom Damirom Mandićem nazočila podizanju predsjedničke zastave.

Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi županije održati radne sastanke s predstavnicima županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima, predstavnicima nacionalnih manjina, udrugama hrvatskih branitelja i predstavnicima Veleučilišta Karlovac te s udrugama i pojedincima s područja Karlovačke županije.

U privremenom uredu predsjednica Grabar-Kitarović održat će sastanak s ministrom vanjskih poslova Alžirske Narodne Demokratske Republike Abdelkaderom Messahelom, koji se nalazi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Istoga dana Predsjednica će posjetiti karlovačku Osnovnu školu "Dragojla Jarnević", gdje će u nastavku projekta "Hrvatska čita" zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Ivane Brlić-Mažuranić, a potom će posjetiti tvrtku HS Produkt.

Susretom s gospodarstvenicima Karlovačke županije Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Karlovačkoj županiji. Nakon susreta uslijedit će posjet predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu. U Gradu Slunju Predsjednica će se susresti s građanima, nakon čega će posjetiti općine Rakovicu i Vojnić. U Rakovici će se, osim s predstavnicima općine, susresti i s turističkim djelatnicima županije, a u Vojniću s Hrvatima doseljenima iz Bosne i Hercegovine.

Posljednjeg dana boravka u Karlovačkoj županiji predsjednica će, osim susreta s učenicima i profesorima Gimnazije u Karlovcu, posjetiti općine Lasinja i Generalski Stol te gradove Ozalj, Dugu Resu i Ogulin. U Lasinji će posjetiti Pastoralni centar u župi Sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika, gdje će se sastati s predstavnicima općinske vlasti, svećenstvom i časnim sestrama "Kćeri Srca Isusova" te građanima. Nakon sastanka s predstavnicima gradske vlasti u Ozlju Predsjednica će posjetiti tvrtku Flammifer, u Dugoj Resi tvrtku Aquaestil Plus, a u Ogulinu tvrtku Bjelin.

Boravak u Karlovačkoj županiji Predsjednica će završiti susretom s predstavnicima gradske vlasti Grada Ogulina i posjetom Ivaninoj kući bajke, kažu u Uredu predsjednice. (Hina)